Suomen suosituimmalla pullalla on oma merkkipäivänsä – onko sinunkin suosikkisi?

korvapuusti
Keskiviikkona 4.10. vietetään kansallista korvapuustipäivää. Lehtikuva

Kun tuhannelta vastaajalta kysyttiin, mikä herkku kuuluu ehdottomasti suomalaiseen kahvipöytään, nousi pulla selvästi ykkösvalinnaksi. Pullista paras on puolestaan korvapuusti.

Suomalaisen kahvipöydän suosituin herkku on ylivoimaisesti pulla, kertoo Lantmännen Unibaken tilaama kysely. Toiseksi sijoittuvat pikkuleivät ja kolmanneksi kuivakakku.

Keskiviikkona 4.10. vietetään jälleen kansallista korvapuustipäivää, ja tämän tuoreen kyselyn perusteella merkkipäivä on perusteltu. Pullista suosituimmaksi nousee nimittäin juuri korvapuusti, kun suurin osa vastaajista, 45 prosenttia, valitsi sen omaksi lempipullakseen. Toiselle sijalle nousi voisilmäpulla (26 prosenttia) ja kolmanneksi vaniljakierrepulla, jonka valitsi suosikikseen 15 prosenttia vastaajista.

Pulla maistuu etenkin iltapäivällä

Iltapäivä on suomalaisille erityisen otollinen pullahetki, sillä tuhannesta vastaajasta 62 prosenttia mainitsee sen lempiajankohdakseen pullan nauttimiselle. Lähes joka viidennen mielestä pulla maistuu kuitenkin mihin aikaan tahansa. Erityisesti itäsuomalaiset nappaavat pullansa varmimmin iltapäivällä, kun Pohjois-Suomessa moni saattaa herkutella pullalla jo aamusella.

– Pulla on tärkeä osa suomalaista kulttuuria. 41 prosenttia kyselyyn vastanneista ilmoittaa syövänsä pullaa vähintään viikoittain ja 72 prosenttia tarttuu pullaan vähintään kerran kuukaudessa. Vain neljä prosenttia ei syö pullaa,Trade Marketing Manager Kaisa Kivistö Lantmännen Unibakelta sanoo.

Pullaa syödään kyselyn mukaan silloin, kun tekee mieli herkkua – näin vastasi liki puolet vastaajista. Liki 40 prosentille syyksi riitti myös vain yksinkertaisesti se, että sitä tarjotaan. Parhaimmalta pulla maistuu perheen parissa (46 prosenttia) tai ystävien kanssa (26 prosenttia).


Eikö pulla maistu? Jos pullan sijaan kaipailet jotain muuta helppoa herkkua, kannattaa testata tämä vaivaton hittipiirakka!

– Perhe ja ystävät olivat parasta pullaseuraa, mutta kannattaa muistaa myös pullahetket työpaikalla. Nykymaailman kiireisessä työkulttuurissa pysähtyminen hetkeksi perinteisten pullakahvien ääreen tekee työyhteisölle oikein hyvää, Kivistö pohtii.

Pullaa ei puoliteta

Jos pullaa syö, se tulisi saada syödä kokonaan. Yli puolet vastaajista koki nimittäin, ettei pullaa sovi puolittaa. Jalomielisempi kolmasosa kuitenkin hyväksyisi puolittamisen.

– Kyselyn perusteella en lähtisi Itä-Suomessa pullaa puolittamaan. Siellä lähes 70 prosenttia sanoo yksittäisen pullan jakamiselle tiukasti ei, Kivistö hymyilee.

Pullan kanssa suomalaisille maistuvat parhaiten tavallinen suodatinkahvi, jonka pullan kyytipojaksi valitsisi 61 prosenttia vastaajista. Viidennes hörppäisi maitoa ja teetä kuusi prosenttia vastaajista. 


Lähde: Lantmännen Unibake

 ***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja