Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Suomalaisten nakkikioskien legenda" – olethan jo maistanut rakastettua hittileipää?

Porilaisen tuunatussa versiossa on käytetty leipänä sämpylää.
Porilaisen tuunatussa versiossa on käytetty leipänä sämpylää.Shutterstock
Julkaistu 15.06.2019 18:04

MTV LIFESTYLE

Onko suomalaisgrillien järkäleleipä porilainen jo sinulle tuttu juttu? Testaa legendaarista herkkua uuden Voileipäkirjan reseptillä.

Mikko Takalan ja Sami Rekolan tuoreessa Voileipäkirja-teoksessa (Readme 2019) esitellään monta soumalaisten rakastamaa leipäklassikkoa. Mukana on myös Porin oma vahvistus, legendaarinen porilainen.

– Porilainen on meidän nakkikioskimme legenda – ja syystäkin, Takalan ja Rekolan Voileipäkirjassa ylistetään.

Porilainen valmistuu kotoisasti paahtoleivästä, paksusta makkaraviipaleesta, sipulista, sinapista, ketsupista ja kurkkusalaatista.

–Viisaammat väittävät, että porilaisen aito ja alkuperäinen makkara olisi laatuaan metsästäjää, mutta ihan hyvää tulee sipuliteellä ja jahdillakin, Voileipäkirjassa luvataan.

Porilainen

8 paahtoleipäviipaletta
4 paksua viipaletta sipulitee-, jahti- tai metsästäjänmakkaraa
1 sipuli hienonnettuna
sinappia
ketsuppia
kurkkusalaattia

Paahda paahtoleivät pannulla. Paista makkaraviipaleet voissa kauniin ruskeiksi. Jaa makkarasiivut leipien päälle ja mausta sipulilla, sinapilla, ketsupilla ja kurkkusalaatilla. Laita jäljelele jääneet leipäviipaleet kanneksi ja nauti.

Lähde: Mikko Takala & Sami Rekola, Voileipäkirja (Readme 2019)

Iskikö suolaisen himo? Näin teet itse pekonisuolaa:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Oletko jo maistanut tätä hittileipää? Kotimainen ja rakastettu erikoisuus: "Suomalaisten nakkikioskien legenda" Yllättävä ruoka aiheuttaa pitkät jonot suomalaisiin lounasruokaloihin – oletko sinäkin fani?"Lauantain saunaillat, lasi Jaffaa ja..." – muistatko sinäkin tämän legendaarisen herkkuleivän?Suomalaisten rakastama arkiruoka: Halpaa ja niin hyvää – milloin viimeksi söit?Mahtava arkiresepti: Milloin viimeksi söit uunimakkaraa – juustolla tai ilman?Klassikkoresepti vailla vertaa: Näin teet perinteistä uunimakkaraa
RuokaLeipäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • 2.11.17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 2.11.09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"