"Suomalaisten nakkikioskien legenda" – olethan jo maistanut rakastettua hittileipää?

Porilainen leipä
Porilaisen tuunatussa versiossa on käytetty leipänä sämpylää. Shutterstock

Onko suomalaisgrillien järkäleleipä porilainen jo sinulle tuttu juttu? Testaa legendaarista herkkua uuden Voileipäkirjan reseptillä.

Mikko Takalan ja Sami Rekolan tuoreessa Voileipäkirja-teoksessa (Readme 2019) esitellään monta soumalaisten rakastamaa leipäklassikkoa. Mukana on myös Porin oma vahvistus, legendaarinen porilainen.

– Porilainen on meidän nakkikioskimme legenda – ja syystäkin, Takalan ja Rekolan Voileipäkirjassa ylistetään.

Porilainen valmistuu kotoisasti paahtoleivästä, paksusta makkaraviipaleesta, sipulista, sinapista, ketsupista ja kurkkusalaatista.

–Viisaammat väittävät, että porilaisen aito ja alkuperäinen makkara olisi laatuaan metsästäjää, mutta ihan hyvää tulee sipuliteellä ja jahdillakin, Voileipäkirjassa luvataan.

Porilainen

8 paahtoleipäviipaletta
4 paksua viipaletta sipulitee-, jahti- tai metsästäjänmakkaraa
1 sipuli hienonnettuna
sinappia
ketsuppia
kurkkusalaattia

Paahda paahtoleivät pannulla. Paista makkaraviipaleet voissa kauniin ruskeiksi. Jaa makkarasiivut leipien päälle ja mausta sipulilla, sinapilla, ketsupilla ja kurkkusalaatilla. Laita jäljelele jääneet leipäviipaleet kanneksi ja nauti.

Lähde: Mikko Takala & Sami Rekola, Voileipäkirja (Readme 2019)

Iskikö suolaisen himo? Näin teet itse pekonisuolaa:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja