"Suomalaisten nakkikioskien legenda" – olethan jo maistanut rakastettua hittileipää?
Onko suomalaisgrillien järkäleleipä porilainen jo sinulle tuttu juttu? Testaa legendaarista herkkua uuden Voileipäkirjan reseptillä.
Mikko Takalan ja Sami Rekolan tuoreessa Voileipäkirja-teoksessa (Readme 2019) esitellään monta soumalaisten rakastamaa leipäklassikkoa. Mukana on myös Porin oma vahvistus, legendaarinen porilainen.
– Porilainen on meidän nakkikioskimme legenda – ja syystäkin, Takalan ja Rekolan Voileipäkirjassa ylistetään.
Porilainen valmistuu kotoisasti paahtoleivästä, paksusta makkaraviipaleesta, sipulista, sinapista, ketsupista ja kurkkusalaatista.
–Viisaammat väittävät, että porilaisen aito ja alkuperäinen makkara olisi laatuaan metsästäjää, mutta ihan hyvää tulee sipuliteellä ja jahdillakin, Voileipäkirjassa luvataan.
Porilainen
8 paahtoleipäviipaletta
4 paksua viipaletta sipulitee-, jahti- tai metsästäjänmakkaraa
1 sipuli hienonnettuna
sinappia
ketsuppia
kurkkusalaattia
Paahda paahtoleivät pannulla. Paista makkaraviipaleet voissa kauniin ruskeiksi. Jaa makkarasiivut leipien päälle ja mausta sipulilla, sinapilla, ketsupilla ja kurkkusalaatilla. Laita jäljelele jääneet leipäviipaleet kanneksi ja nauti.
Lähde: Mikko Takala & Sami Rekola, Voileipäkirja (Readme 2019)
Iskikö suolaisen himo? Näin teet itse pekonisuolaa:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa