Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko jo maistanut tätä hittileipää? Kotimainen ja rakastettu erikoisuus: "Suomalaisten nakkikioskien legenda"

Shutterstock
Julkaistu 02.07.2020 17:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Onko suomalaisgrillien järkäleleipä porilainen jo sinulle tuttu juttu? Testaa legendaarista herkkua Voileipäkirjan (Readme 2019) reseptillä.

Mikko Takalan ja Sami Rekolan Voileipäkirja-teoksessa (Readme 2019) esitellään monta suomalaisten rakastamaa leipäklassikkoa. Mukana on esimerkiksi legendaarinen, grillattu kinkku-juustovoileipä qroque monsieur. Ranskalainen brasserie-klassikko croque monsieur on leipä, joka kuuluu lähes yleissivistykseen. 

Lisäksi kirjasta löytyy myös kotimaisia erikoisuuksia, kuten Porin oma vahvistus, legendaarinen porilainen.

– Porilainen on meidän nakkikioskimme legenda – ja syystäkin, Takalan ja Rekolan Voileipäkirjassa ylistetään.

Porilainen valmistuu kotoisasti paahtoleivästä, paksusta makkaraviipaleesta, sipulista, sinapista, ketsupista ja kurkkusalaatista.

–Viisaammat väittävät, että porilaisen aito ja alkuperäinen makkara olisi laatuaan metsästäjää, mutta ihan hyvää tulee sipuliteellä ja jahdillakin, Voileipäkirjassa luvataan.

Porilainen

8 paahtoleipäviipaletta
4 paksua viipaletta sipulitee-, jahti- tai metsästäjänmakkaraa
1 sipuli hienonnettuna
sinappia
ketsuppia
kurkkusalaattia

Paahda paahtoleivät pannulla. Paista makkaraviipaleet voissa kauniin ruskeiksi. Jaa makkarasiivut leipien päälle ja mausta sipulilla, sinapilla, ketsupilla ja kurkkusalaatilla. Laita jäljelle jääneet leipäviipaleet kanneksi ja nauti.

Lue myös: Oletko koskaan maistanut? Jokaisen tulisi testata edes kerran elämänsä aikana: "Ehkä maailman paras voileipä"

Lähde: Mikko Takala & Sami Rekola, Voileipäkirja (Readme 2019)

Iskikö suolaisen himo? Näin teet itse pekonisuolaa:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Heti testiin! Superhelppo leipä villitsee: "Tulee olosuhteiden pakosta erinomaista"Oletko koskaan maistanut? Jokaisen tulisi testata edes kerran elämänsä aikana: "Ehkä maailman paras voileipä"Oletko jo kokeillut? Superhelppo leipä, jonka nimeen vannovat sadattuhannet kotileipurit: "Tulee olosuhteiden pakosta erinomaista"Yllättävä ruoka aiheuttaa pitkät jonot suomalaisiin lounasruokaloihin – oletko sinäkin fani?"Suomalaisten nakkikioskien legenda" – olethan jo maistanut rakastettua hittileipää?"Lauantain saunaillat, lasi Jaffaa ja..." – muistatko sinäkin tämän legendaarisen herkkuleivän?
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:13
    Peruna

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • Eilen10:29
    Marjat

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • Eilen07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • ke17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • ke13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?