Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Lauantain saunaillat, lasi Jaffaa ja..." – muistatko sinäkin tämän legendaarisen herkkuleivän?

Lauantaimakkaraleipä on monille tuttu herkku lapsuudesta.
Lauantaimakkaraleipä on monille tuttu herkku lapsuudesta.Lehtikuva / Tampereen lihajaloste
Julkaistu 31.08.2017 07:06

MTV LIFESTYLE

Milloin sinä olet viimeksi syönyt klassisen retroherkun, lauantaimakkaraleivän?

Perinneruokaa prkl -blogia pitävän Mika Rampan uunituoreessa keittokirjassa sukelletaan perinteisen suomalaisen keittiön maailmaan. Mukana on esimerkiksi klassikkoherkku lauantaimakkaraleipä, mutta hieman uudella tapaa valmistettuna.

– Lauantain saunaillat, lasi Jaffaa ja lauantaimakkaraleipä. Muistatko sinäkin tämän kombon? Valmistin leivät tällä kertaa toastin muodossa ystävälleni, joka haaveili tuosta lapsuuden suosikkiruoasta, Rampa kertoo kirjassaan. 

Lauantaimakkara-toast

lauantaimakkara-toast
Tammi

4 cm:n pala lauantaimakkaraa
4 tl sinappia
8 paahtoleipäviipaletta
8 siivua voimakasta juustoa
1 rkl voita paistamiseen

Viipaloi lauantaimakkara 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Voitele paahtoleipäviipaleet sinapilla. Ota neljä paahtoleivän palaa ja laita niiden päälle siivut lauantaimakkaraa ja kaksi siivua juustoa. Laita loput paahtoleivät kansiksi ja paina se tiiviisti kiinni.

Paista toasteja paistinpannulla voissa miedolla lämmöllä muutama minuutti per puoli. 

Tarjoile esimerkiksi kylmän Jaffan kanssa.

Resepti: Mika Rampa, Perinneruokaa prkl (Tammi, 2017)

Lisää aiheesta:

Nyt on hyvää! Petterin nerokasta uunimakkaraohjetta on kokeiltavaOletko jo maistanut tätä hittileipää? Kotimainen ja rakastettu erikoisuus: "Suomalaisten nakkikioskien legenda" Yllättävä ruoka aiheuttaa pitkät jonot suomalaisiin lounasruokaloihin – oletko sinäkin fani?"Suomalaisten nakkikioskien legenda" – olethan jo maistanut rakastettua hittileipää?Suomalaisten rakastama arkiruoka: Halpaa ja niin hyvää – milloin viimeksi söit?Mahtava arkiresepti: Milloin viimeksi söit uunimakkaraa – juustolla tai ilman?
LeipäRetroMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 21.10.08:18
    Ruoka

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • 13.10.17:26
    Ruoka

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 12.9.07:45
    Ruoka

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • 10.9.10:31
    Ruoka

    Hyviä uutisia ruisleivästä