Irtokarkkifanit, huomio! "Eniten toivotut" ikisuosikit palaavat kauppoihin

Valmista itse Dumle-tikkarit: Naurettavan helppo ohje! 1:29 Valmista itse Dumle-tikkarit: Naurettavan helppo ohje!

Makeisvalmistaja Cloetta tuo takaisin suositut Lätkäliiga- ja Tutti Frutti -makeiset myös irtokarkkivalikoimiin.

Videolla: Valmista itse Dumle-tikkareita!

Ilouutisia Lätkäliiga-salmiakkien ja Tutti Frutti -hedelmäkarkkien faneille: suosikkimakeiset ovat tekemässä paluun irtokarkkihyllyihin toukokuun puolessa välissä.

Makeisvalmistaja Cloetta palautti markkinoilta poistuneet Lätkäliiga-salmiakit myyntiin valmiissa karkkipusseissa jo vuonna 2020. Makeispusseja on valmistettu 1970-luvulta saakka.

Lätkäliiga ja Tutti Frutti palaavat toukokuussa

Lätkäliiga- ja Tutti Frutti -makeisia Kinkelaade-kioskilla Lappeenrannassa 2017. Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Toukokuun puolesta välistä eteenpäin makeisia saa myös jälleen Candy Kingin irtokarkkihyllyistä.

Cloettan irtomakeisten liiketoimintayksiköstä vastaava Titta Tuokko kertoo MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille, että koko Candy King -brändi on uudistumassa kevään 2021 aikana ja samalla viilataan myös tuotevalikoimaa.

Candy King on Cloettan omistama irtokarkkibrändi, joka toimii tällä hetkellä Keskon myymälöissä ja normaaliolosuhteissa myös Finnkinon elokuvateattereissa. Cloetta vastaa myös esimerkiksi Lidlin ja Tokmannin irtokarkkivalikoimasta, mutta ketjujen omilla brändinimillä. Toinen suuri irtokarkkitoimija Suomessa on FilmTown-ketjun alaisuudessa toimiva CandyTown.

– Lätkäliiga ja Tutti Frutti -makeiset ovat niitä karkkeja, joita meiltä on eniten toivottu takaisin. Toukokuussa niitä taas löytyy, Tuokko kertoo.

Candy King -konsepti uudistuu

Myös muita uudistuksia on luvassa ja osittain niitä on jo tehtykin.

– Olemme vaihtaneet alkuvuonna Candy King konseptin ilmettä yli 300 pisteessä Keskon myymälöissä. Aiempi,brändi-ilmeessä esiintynyt Karkki-Kunkku koettiin ehkä hieman lapselliseksi, joten nyt haemme aiempaa laadukkaamman valikoiman lisäksi myös laadukkaampaa ulkoasua.

Cloettan teettämän irtokarkkitutkimuksen perusteella suomalaiset kaipaavat entistä laadukkaampia vaihtoehtoja irtokarkkihyllyihin.

– Pyrimme tuomaan esimerkiksi lisää suklaakomponentteja sekä brändiviinikumeja. Näiden lisäksi ikoniset irtomakeissuosikit tulee löytyä karkkihyllystä.

Tuokon mukaan kuluttajille on myös tärkeää, että irtokarkkihyllyistä löytyy eri brändien makeisia. Cloettan klassikoiden lisäksi valikoimissa onkin siis esimerkiksi Pandan ja Fazerin karkkeja ja suklaamakeisia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat