Suomalaispanimolta ainutlaatuinen konsepti: Tuo kauppoihin "jokerioluen"

Kuvituskuva: Olutta lasissa.

Saimaan Juomatehdas kertoo tuovansa markkinoille ainutlaatuisen oluen, jonka humalat vaihtuvat jokaisella valmistuskerralla.

Rajojen rikkominen, rohkeat kokeilut ja vaihtelunhalu muodostavat tämän päivän käsityöoluiden kulttuurin keskeisen ytimen. Mikkelissä toimiva Saimaan Juomatehdas haluaa vastata trendiin tuomalla markkinoille jopa maailman mittakaavassa uniikin olutkonseptin. Brewer’s Special Joker Hop Alen idea on valmistuserittäin vaihtuvassa humaloinnissa. Oluen perusrunko eli käytetyt maltaat ja hiiva ovat samat, mutta humalat vaihtuvat jokaisella valmistuskerralla.

– Haluamme tarjota vaihtuvia ja ainutlaatuisia olutnautintoja, joita ei varmuudella ole aikaisemmin ollut laajemmilla kuluttajamarkkinoilla. Maailmalla on panimoille tarjolla sadoittain erilaisia humalalajikkeita, ja uusia kehitetään koko ajan lisää. Mallaspohja ja hiivan pysyminen samana valmistuserittäin antaa tilaa humalilla leikittelyille ja makujen kehittelyille, Saimaan Juomatehtaan varatoimitusjohtaja Jussi Laukkanen perustelee.

Suomalaisissa pienpanimoissa totuttujen rajojen rikkominen on jo arkipäivää. Viime vuosina perinteisten oluttyyppien rinnalle on tullut kymmeniä – ellei jopa satoja – erilaisia uutuusoluita, joiden sijoittaminen johonkin tyylilokeroon on vaikeaa. Kuluttajat ovat oluiden tuotekehittelyssä innolla mukana. Oluenystävät suorastaan janoavat uusia tuotteita ja innovaatioita, Saimaan Juomatehtaalta kerrotaan.

Yksikään valmistuserä ei ole toisensa kaltainen

Vaihtuva eli jokerihumalointi takaa sen, että  uutuusoluessa yksikään valmistuserä ei ole toisensa kaltainen. Uusi erä olutta valmistuu Saimaan Juomatehtaan panimolla noin kuukauden välein. Kullankeltaisen ja suodattamattoman pintahiivaoluen runko syntyy suomalaisilla pelloilla kasvaneista Pale Ale- ja vehnämaltaista sekä mallastamattomasta rukiista. Erilaisten humalien käyttö avaa kuluttajalle mahdollisuuden oppia oluiden aromeja ja makuja sekä pohtia, mikä on kunkin raaka-aineen vaikutus lopputulokseen.

– Humalalajikkeet kiinnostavat nykyään oluenkuluttajia samaan tapaan kuin eri rypäleet ja niiden kasvupaikat viininmaistelijoita. Yhä useammat olutharrastajat ovat löytäneet makumaailmaansa sopivat suosikkihumalansa, joiden perusteella he myös tekevät valintoja tuotteiden välillä, Laukkanen kertoo.

Uutuusolut Joker Hop Ale 4,7 % on ensi kertaa maistettavana keskiviikkona 22.7. alkavassa Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumassa Helsingin Rautatientorilla. Elokuusta alkaen tuote ilmestyy myös vähittäiskauppoihin.

Saimaan Juomatehdas on yksi Suomen vanhimmista toiminnassa olevista pienpanimoista. Mikkelissä toimiva panimoyhtiö on perustettu vuonna 1995. Uusi tuotantolaitos avattiin vuonna 2013. Juomayhtiö on noin kymmenenkertaistanut tuotantonsa vuonna 2010 valmistetusta 135 000 litrasta tämän vuoden arvioituun 1,4 miljoonaan litraan.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja