Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kohta pannaan kummituslinnassa! Vaasaan avataan "Panoluola"

Kuvituskuva: Olutta hanassa. Kuvan mies ei liity panemiseen.
Kuvituskuva: Olutta hanassa. Kuvan mies ei liity panemiseen. Shutterstock
Julkaistu 19.06.2017 10:12

MTV LIFESTYLE

Wasalandia-huvipuiston kummituslinnaan avautuu oma pienpanimo, Brew Cave, joka kulkee suomennettuna nimellä Panoluola.

Vaasalaisen suljetun huvipuiston Wasalandian satojen neliömetrin kokoiseen kummituslinnaan avautuu pienpanimo Craft Park Pohjanmaan toimesta. 

Aavemaisissa olosuhteissa keittoja loihtii Brew Caven olutvelho Sami Laukka. Ensimmäisten erien valmistus olisi tarkoitus aloittaa vuodenvaihteen kieppeillä.

– Panimolaitteisto on kooltaan 1500-litrainen ja käymiskapasiteettia on aluksi 9000 litran verran. Käytössämme tulee olemaan myös pienempi 500 litrainen panimojärjestelmä, jolla voimme valmistaa erikoiseriä ja tehdä niin sanottuja yhteistyöoluita muiden panimoiden kanssa. Tuotantomme keskittyy lähinnä ravintolamyyntiin eli suurin osa oluista myydään tynnyreissä, mutta tölkitys ja/tai pullotusjärjestelmä tullaan kuitenkin hankkimaan jo alkumetreillä, panimon tiedotteessa kerrotaan.

Panoluolassa valmistetaan muutamaa päätuotetta, joiden lisäksi on tarkoitus tehdä kokeellisempia ja erikoisempia oluita. 

– Avainsanoja panimon toiminnassa tulevat olemaan ekologisuus, suomalaiset puhtaat maut, sekä ennakkoluuloton ja kokeileva reseptiikka. Oluiden valmistuksessa tullaan käyttämään lähialueen tuottajien raaka-aineita ja Craft Park Pohjanmaan oman yrttipuutarhan antimia, sekä luonnosta kerättyjä raaka-aineita.

Jos alkoholilain uudistus toteutuu lupausten mukaan, Brew Caven eli Panoluolan "terassilla" on kokoa vaivaiset 3,7 hehtaaria. 

– Brew Cave eli suomennettuna Panoluola tulee olemaan yksi Suomen mielenkiintoisimmista ja varmasti omaperäisimmistä panimoista sekä tuotteidensa, että puitteidensa osalta, Craft Park Pohjanmaalta hehkutetaan. 


Pienpanimobuumissa kaikki eivät pärjää

Pienpanimo-oluiden suosio näkyy lähes kaikkialla: niin ravintoloissa kuin kauppojenkin hyllyilläkin. Uusia pienpanimoita syntyy jatkuvasti, mutta tämä buumi on tuonut mukanaan myös erikoisen lieveilmiön. Pienpanimo ei aina takaa laatua, vaan joukosta löytyy paljon myös niitä, joilla oluen tekeminen ei ole hallussa.

Suomenlinnan Panimon toimitusjohtaja Jari Tapanainen ennustaa, että lähivuosina panimoita tulee karsiutumaan kovan kilpailun vuoksi. Miehen mukaan kilpailussa tulevat pärjäämään ne, joilla perustekeminen on kunnossa, eivät ne, jotka tarjoavat erikoisimpia vaihtoehtoja.

– Oluista löytyy kanttarelleja ja nyt sekaan ruvetaan heittämään tyyliin sammakoita. Pian tulee vastaan se, kuka osaa tehdä oikeasi hyviä oluita. Palataan lageriin ja pilsneriin ja siihen, miten niitä oikeasti tehdään, Tapanainen totesi toukokuussa Makuja.fi:n haastattelussa.

Lähde: Craft Park Finland

Näin valmistuu yksi suomalaisten suosituimmista oluista:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Suomalaispanimo joutuu yllättäen luopumaan oluttölkeistään – "Kyllä se kannattaa ehdottomasti lasiin kaataa"Kontulalainen oluttehdas näpäyttää – ryhtyi tuottamaan aivan tavallista Keijo-keskiolutta: "Perusbisse rules"Arvostettu olutbrändi avaa ravintolan Helsinkiin: "Muutama toivottu ja käsistä viety tuote tekee paluun"Suomalaiset ovat oluen ystäviä, mikseivät siis kotimaiset oluet menesty kansainvälisesti? Neljän kaverin porukka aikoo korjata tilanteen: "Ei se mitään rakettitiedettä ole"Pienpanimobuumi tuonut mukanaan erikoisen lieveilmiön: "Käy köpelösti"Valtava buumi! Näitä oluita suomalaiset haluavat nyt juoda
OlutMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Olut
  • 3.11.16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • 20.9.22:13
    Saksa

    Oluen ystävien superjuhla käynnistyi Saksassa

  • 26.8.05:39
    Alkoholi

    Miksi suomalaiset hylkäsivät viinan? MTV:n kierros yöelämässä paljasti sukupolvien välisen kuilun

  • 9.7.07:44
    Juomat

    Suomalaiset juovat nyt olutta, joka voi hämätä

  • 13.6.07:49
    Juomat

    Tässä on Suomen paras olut: "Taatusti keskustelua herättävä"