8:09

Suomalaiset olutgurut paljastavat parhaat oluet joulupöytään: "Hyvin helppo yhdistää erilaisten ruokien kanssa"

Olutgurujen Anikón ja Marian vinkit joulupöytään

Huomenta Suomessa kävivät vieraina olutasiantuntijat Anikó Lehtinen ja Maria Markus. Asiantuntiat ketoivat parhaimmat olutvinkit jouluun.

Olutasiantuntijat Anikó Lehtinen ja Maria Markus vannovat hyvien oluiden nimeen myös jouluisin. Asiantuntijoiden mukaan olut sopii erinomaisesti ruokailun eri vaiheisiin. Se voi toimia niin aperitiivina, kuin jälkiruokajuomana suklaan tai juustojen kanssa.

– Jos haluaa tarjota olutta aperitiivina, niin hapanoluet ovat siihen todella hyvä valinta. Ne ovat kevyitä ja makuhermoja ruokaan valmistavia, kertoo Lehtinen.

Lehtinen suosittelee kalapöytään belgialaistyylistä vehnäolutta. Se on vähän hedelmäinen, hapan olut, joka sopii hyvin yhteen kalapöydän makujen kanssa.

– Jos mietitään kalapöytää, jossa on paljon etikkamaisia makuja, suolaa ja mahdollisesti savua, niin itse suosittelen belgialaistyylistä vehnäolutta, kertoo Lehtinen.

– Monet tarjoavat lageria, joka on ihan hyvä vaihtoehto, mutta siinä saattavat ne kaikista etikkamaisimmat maut riidellä juoman kanssa. 

Tummat ja talviset maut sopivat kinkulle

Olemme aiemmin kertoneet, että kinkun kanssa oluessa saa olla aromikkuutta ja täyteläisyyttä. Samaa mieltä ovat myös Lehtinen ja Markus.

Markuksen mukaan joulupöytään siirtyessä lähdetään tummempaan ja maltaisempaan suuntaan. Esimerkiksi savuoluet ovat oikein mainioita juomia.

– Tumma lager on hyvin helppo yhdistää erilaisten ruokien kanssa, Markus sanoo.

Olutgurujen mukaan eritysesti hapanolut sopii hyvin yhteen maitosuklaan kanssa. Juustojen kanssa Lehtinen suosittelee muun muassa vaaleita, vahvoja ja hedelmäisiä belgialaisia oluita, kuten dubbelia.  

– Ne sopivat itse asiassa paremmin juustojen kanssa kuin useimmat viinit, Lehtinen lisää.

Rakastatatko viiniä tai siideriä, mutta oluet eivät vain jostain syystä uppoa? Olutgurut paljastavat, millaiset oluet hurmaavat nyt myös mallasjuomien kaihtajat. Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja