Huomenta Suomessa kävivät vieraina olutasiantuntijat Anikó Lehtinen ja Maria Markus. Asiantuntiat ketoivat parhaimmat olutvinkit jouluun.
Olutasiantuntijat Anikó Lehtinen ja Maria Markus vannovat hyvien oluiden nimeen myös jouluisin. Asiantuntijoiden mukaan olut sopii erinomaisesti ruokailun eri vaiheisiin. Se voi toimia niin aperitiivina, kuin jälkiruokajuomana suklaan tai juustojen kanssa.
– Jos haluaa tarjota olutta aperitiivina, niin hapanoluet ovat siihen todella hyvä valinta. Ne ovat kevyitä ja makuhermoja ruokaan valmistavia, kertoo Lehtinen.
Lehtinen suosittelee kalapöytään belgialaistyylistä vehnäolutta. Se on vähän hedelmäinen, hapan olut, joka sopii hyvin yhteen kalapöydän makujen kanssa.
– Jos mietitään kalapöytää, jossa on paljon etikkamaisia makuja, suolaa ja mahdollisesti savua, niin itse suosittelen belgialaistyylistä vehnäolutta, kertoo Lehtinen.
– Monet tarjoavat lageria, joka on ihan hyvä vaihtoehto, mutta siinä saattavat ne kaikista etikkamaisimmat maut riidellä juoman kanssa.