Hollantilaisprofessori väittää, että vahvoja oluita tulisi pitää ”hyvin terveellisinä”, sillä ne sisältävät runsaasti suolistolle ystävällisiä bakteereja. Runsaasti juotuna alkoholi ei kuitenkaan tee ihmiselle tai hänen suolistolleen hyvää.
Kahdesti hiivalla käytetyt oluet ovat hyväksi ihmiset terveydelle, Amsterdamin yliopistossa työskentelevä Eric Claassen uskoo.
Yllä olevalla videolla näytetään, miten Karjala-olut valmistuu.
Claassen selittää näkemystään sillä, että nämä tietyt oluet sisältävät suolistolle suotuisia bakteereja, kertoo brittilehti The Independent. Tällaisia oluita ovat Claassenin mukaan belgialaiset vahvat oluet, kuten Hoegaarden, Westmale Tripel sekä Echt Kriekenbier.
Terveellisyyden salaisuus on valmistustavassa
Suolistobakteerit pitävät fermentoiduista ruoista. Myös olutta valmistetaan fermentoimalla eli käyttämällä. Vahvemmissa oluissa juoma käytetään kahdesti, sillä niin siihen saadaan kuivempi maku ja vahvempi alkoholipitoisuus.
Oluen toisessa käyttämisessä hyödynnetään lisäksi erilaista hiivaa kuin perinteisten oluiden käyttämisessä. Tuo kyseinen hiiva tuottaa happoja, jotka tappavat suolistosta "pahoja" bakteereja. "Pahojen" bakteerien epäillään olevan osallisena ihmisen sairastumisessa.
