Kahden miljoonan litran myynnit – suomalaiset hamstraavat nyt Alkosta yhtä juomaa: "Vuodesta toiseen joulupöydän suosikki"

Viiniä vai viinaa - muuttuvatko juomatapamme? 9:08 Viiniä vai viinaa - muuttuvatko juomatapamme?

Joulu on yksi vuoden tärkeimmistä ruokajuhlista ja moni panostaa jouluherkkujen lisäksi myös niihin sopiviin juomiin. Alko kertoo tiedotteessaan joulun olevan ketjun myymälöissä vuoden kiireisintä aikaa ja myynti tuplaantuu normaaliin viikkoon verrattuna. 

Suomalaisten joulussa yhdistyy perinteisyys ja modernius. Alkosta suomalaiset valitsevat joulupöytään etenkin yhtä juomaa: punaviiniä.

– Punaviini on vuodesta toiseen joulupöydän suosikki ja yksittäisistä tuoteryhmistä sitä myydään Alkossa eniten jouluna. Kahtena joulua edeltävänä viikkona punaviiniä ennakoidaan myytävän yli kaksi miljoonaa litraa, kun juhlattomana vastaavana ajankohtana punaviinin myynti jää alle miljoonan litran, Alkosta arvioidaan.

Modernimpi twisti näkyy  sen sijaan sesongissa raikkautena ja kepeytenä. Kuohuviinejä ja samppanjoita myydään lähes nelinkertaisesti enemmän joulun aikaan.

– Samppanjan nauttiminen läpi jouluaterian on suosiotaan kasvattava vaihtoehto. Myös roseeviini on hyvä vaihtoehto varsinkin niille, jotka haluavat nauttia yhtä viiniä alku- ja pääruoan kanssa, kertoo tuoteviestintäpäällikkö, Master of Wine, Taina Vilkuna.

Juomavalintoihin vaikuttavat yhä vahvemmin vastuulliset valinnat. Viinin voi valita ympäristöystävällisyys edellä: viini voi olla luomua tai vegaanista tai kevyemmän lasipullon ansiosta vähempipäästöisempää.

Joulu on Alkon myymälöiden kiireisin ajanjakso. Alkon pääkonttorilaiset rientävät joulun sesonkiin kiireavuksi ja myymälöissä tehdään yli 150 työvuoroa näiden ekstrakäsien voimin.

Joulun vaikutusta Alkon myyntiin kahdella joulunalusviikolla on arvioitu juhlattomaan ajanjaksoon (12.11.–26.11.2018) verrattuna.

Lähde: Alko

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!