Suomalainen sairaanhoitaja Nina lupaa: Tee yksi helppo muutos ruokavaliossasi, niin johan alkaa laihtuminen

Fiftaa itsesi kuntoon
Fiftaa itsesi kuntoon – 50:50 keittokirjassa paljastetaan täsmäreseptejä painonhallintapulmiin.

50:50-menetelmän kehittäjä, sairaanhoitaja ja painonhallinnan asiantuntija Nina Sarell tarjoaa tuoreessa kirjassaan täsmäreseptejä painonhallintapulmiin.

Haluatko laihtua? Lopeta laihduttaminen ja keskity sen sijaan kokonaisvaltaiseen painonhallintaan! Rajut laihdutuskuurit sekoittavat usein kehon oman tasapainon, eikä pysyviä tuloksia saada. 

Näin opastaa Seinäjoella asustava sairaanhoitaja Nina Sarell, joka on tehnyt yli vuosikymmenen ajan terveysjournalismia yhteistyössä Suomen johtavien painonhallinnan ja ravitsemuksen asiantuntijoiden kanssa. Hän on tavannut satoja laihduttajia ja kuullut tuhansia tarinoita onnistujista ja epäonnistujista.

– Olet ehkä kuullut väitettävän, että laihdutus lihottaa. Se on valitettavasti ihan totta. Siksi laihdutus on lopetettava ja on keksittävä jotakin muuta. Painonhallintavyyhtiä ja ruokavaliomuutosta on lähestyttävä uudesta, tuoreesta kulmasta. Mitä huomaamattomampi muutos, sitä selkeämmin viestität kehollesi, että kyseessä ei ole nälänhätä, Nina Sarell opastaa tuoreessa teoksessaan Fiftaa itsesi kuntoon – 50:50 keittokirja (Minerva Kustannus 2018).

"Ruokavaliotaan voi korjata 50 prosentin säännön mukaan"

Sarellin 50:50-menetelmä ei ole laihdutusruokavalio, vaan kokonaisvaltaista painonhallintaa – ajattelutapa, jonka avulla voi opetella myös ruokavalion korjaamista painonhallintaa edistäväksi.

– Sen sijaan, että omia ruokailutottumuksiaan tarvitsisi muuttaa radikaalisti, ruokavaliotaan voi korjata 50 prosentin säännön mukaan: puolita annokset pikkuhiljaa ja vaihda huonot ruoka-aineet hyviksi niin, että huonon tilalle otetaan aina puolet terveellistä, Sarell opastaa teoksessaan.

Tavoitteena siis on, että itseään ei kiduta nälkäkuureilla tai liiallisilla rajoituksilla, koska ne eivät pidemmällä tähtäimellä yksinkertaisesti toimi. Saatat pystyä paastoamaan ja välttelemään herkkuja hetken, mutta pian ahmit niitä taas kaksin käsin.

Tee yksi helppo muutos: Lisää ruokavalioon kasviksia

Sarell nostaa kirjassaan esille ”yhden muutoksen taktiikan”. Se on helppo tapa muuttaa tottumuksiaan terveellisimmiksi.

– Aloita terveellisempi loppuelämä yhden muutoksen taktiikalla. Kun startti on rauhallinen, et tarvitse aloittamiseen sisua etkä itsekuria. Lähde liikkeelle yksinkertaisella siirrolla: lisää kasviksia. Kasvisten avulla nakerrat ruokavalion kokonaisuudesta pois kaloreita ja saat tilalle paljon terveyttäsi suojelevia ravintoaineita.

Näin kasvatat päivän kasvissaldoa helposti

Jos kasvisten syöminen tökkii, kannattaa Sarellin mukaan kokeilla kaikkien pienten lasten äitien salaista asetta: hidden veg -menetelmää. Piilottamalla kasviksia herkullisiin ruokiin, kasvatat päivän kasvissaldoa helposti ja paljon.

Kirjassa esitellään esimerkiksi helppo hidden veg -tomaattikastike pastalle. Spagettiannoksesta voi sen sijaan korvata osan spagetista suikaloidulla kesäkurpitsalla.

Fiftaajan keittokirjan reseptit pyrkivätkin tekemään normaalipainoon johtavan syömisen mahdollisimman helpoksi.

– Nyt ei syödä kaalisoppaa vaan yllättävää, ihanaa, vaihtelevaa ja terveellistä ruokaa, hyvää makua unohtamatta.

Lähde Fiftaa itsesi kuntoon – 50:50 keittokirja (Minerva Kustannus 2018).

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja