Starbucks sai kovan haastajan! Coca-Cola osti kansainvälisen kahvilaketjun huippusummalla

0:43 Omistatko Moccamaster -kahvinkeittimen? Tätä niksiä et tiennyt

Taistelu maailman suosituimmasta kahvilaketjusta sai vastikään uuden käänteen, kun juomajätti Coca-Cola liittyi uusimman hankintansa myötä kuumien juomien markkinoille.

Katso videolta näppärä kahviniksi!

Amerikkalainen virvoitusjuomajätti The Coca-Cola Company on ostanut brittiläisen kahvilaketju Costa Coffeen 3,9 miljardilla punnalla, eli noin 4,35 miljardilla eurolla.

Kahvilaketjun odotetaan laajenevan 

Uuden hankintansa myötä yhtiö haluaa paitsi monipuolistaa liiketoimintaansa, myös haastaa suositun kahvilaketjun Starbucksin kuumien juomien markkinoilla, joilla se ei ole aiemmin ollut.

– Kuumat juomat ovat harvoja jäljellä olevia markkinoita, joissa Coca-Colalla ei ole maailmanlaajuista brändiä, Coca-Colan toimitusjohtaja James Quincey kommentoi ostoa.

Kaupan myötä virvoitusjuomajätille siirtyy yli 2400 kahvilaa Isossa-Britanniassa ja yli 1400 kahvilaa 31 maassa. Kaupan myötä kahvilaketjun odotetaan laajenevan Euroopan, Aasian, Lähi-idän ja Afrikan markkinoiden lisäksi myös Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan.

Lähteet: Fooddive, Foodbeast

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja