Starbucks sai kovan haastajan! Coca-Cola osti kansainvälisen kahvilaketjun huippusummalla

Omistatko Moccamaster -kahvinkeittimen? Tätä niksiä et tiennyt 0:43 Omistatko Moccamaster -kahvinkeittimen? Tätä niksiä et tiennyt

Taistelu maailman suosituimmasta kahvilaketjusta sai vastikään uuden käänteen, kun juomajätti Coca-Cola liittyi uusimman hankintansa myötä kuumien juomien markkinoille.

Katso videolta näppärä kahviniksi!

Amerikkalainen virvoitusjuomajätti The Coca-Cola Company on ostanut brittiläisen kahvilaketju Costa Coffeen 3,9 miljardilla punnalla, eli noin 4,35 miljardilla eurolla.

Kahvilaketjun odotetaan laajenevan 

Uuden hankintansa myötä yhtiö haluaa paitsi monipuolistaa liiketoimintaansa, myös haastaa suositun kahvilaketjun Starbucksin kuumien juomien markkinoilla, joilla se ei ole aiemmin ollut.

– Kuumat juomat ovat harvoja jäljellä olevia markkinoita, joissa Coca-Colalla ei ole maailmanlaajuista brändiä, Coca-Colan toimitusjohtaja James Quincey kommentoi ostoa.

Kaupan myötä virvoitusjuomajätille siirtyy yli 2400 kahvilaa Isossa-Britanniassa ja yli 1400 kahvilaa 31 maassa. Kaupan myötä kahvilaketjun odotetaan laajenevan Euroopan, Aasian, Lähi-idän ja Afrikan markkinoiden lisäksi myös Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan.

Lähteet: Fooddive, Foodbeast

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!