Mainos

"Sokerin korvaajan" ongelma ratkaistiin – räjähtääkö stevian suosio?

Amerikkalaisessa Cornellin yliopistossa tehdyssä tutkimuksissa ollaan otettu askel lupaavaan suuntaan, kun steviasta on saatu uutta tutkimustietoa.

Stevian suosio on viime vuosina noussut, sillä se on makeampaa kuin sokeri, eikä se sisällä kaloreita. Tästä huolimatta stevian kitkerä jälkimaku on jarruttanut sen suosion kasvua maailmalla.

TIESITKÖ? Etelä-Amerikan alkuperäiskansat ovat käyttäneet steviaa makeuttamiseen jo vuosisatojen ajan. Japanissa sitä on käytetty elintarvikkeiden ja juomien makeuttajana jo vuosikymmeniä.

Tutkijat onnistuivat kitkemään kitkeryyden

Amerikkalaisen Cornellin yliopiston tutkijat ovat löytäneet keinon, jolla stevian kitkerästä jälkimausta pääsee eroon. Tutkijat työstivät stevian kitkerää makua aiheuttavia osia siten, että ihmiset eivät enää maista kitkeryyttä makeuden lisäksi.

Tutkijat selvittivät oivalluksensa toimivuutta appelsiinimehun avulla. Lopputuloksena syntyi makeudeltaan miellyttävää mehua, jossa kitkeryys loistaa poissaolollaan. Tutkijat uskovat, että tämä oivallus saattaa nostaa stevian suosiota koko ruokateollisuudessa. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja