6:44

Tutkijat kehittelivät kahvittoman kahvin – ja se tekee hyvää niin sinulle kuin ympäristölle

Videolla keskustellaan kahvin tulevaisuudesta.

Viime vuosina tutkijat ovat kehitelleet toinen toistaan innovatiivisempia ruokainnovaatioita aina lihattomasta lihastaterveelliseen pekoniin. Nyt tutkijat ovat päässet seuraavan ison ruokainnovaation; kahvittoman kahvin kimppuun.

Atomo Coffee on kehitellyt maailman ensimmäisen kahvin, jonka valmistukseen ei ole käytetty yhtä ainoaa kahvipapua. ”Molecular Coffeeksi” kutsuttua tuotetta käytetään suodatinkahvin tapaan, eikä se eroa ulkonäöllisesti tavallisesta kahvista. 

Atomon ruokatieteilijä Jarret Stopforth kehitteli tuotteen tunnistamalla kahvin keskeisiä aromi- ja makuyhdisteitä ja luomalla juomalle pohjan, johon makuaineet voidaan lisätä. 

Kahviton kahvi on siis olemassa, mutta miksi?

Kahvia ilman kitkerää makua

Yritys halusi kehitellä kahvittoman kahvin kahdestakin eri syystä. Ensinnäkin se halusi päästä eroon kikerästä mausta, jota monet pyrkivät peittämään maidolla ja sokerilla. Jos kahvi ei maistu kitkerältä, siihen ei tarvitse lisätä kaloripitoisia makuaineita, mikä puolestaan voi auttaa sinua painonhallinnassa.

Pehmeältä maistuva kahvi-innovaatio saattaa siis maistua myös niille, jotka eivät tavallisesti pidä kahvista. 

Toinen syy uuden kahvin korvikkeen kehittelyyn löytyy ympäristöstä. Kahviviljelijät painivat tällä hetkellä ympäristöön liittyvien ongelmien, kuten ilmastonmuutoksen ja kuivuuden kanssa.

Atomon luoman korvikkeen ansiosta kahvia voidaan nauttia kestävällä tavalla ilman, että juojan tarvitsee tinkiä makuelämyksestä.

Washingtonin yliopiston tutkimuksessa 70 prosenttia Atomon kahvia maistaneista piti kahvin korviketta Starbucksin kahvia parempana. Yritys toivoo saavansa ensimmäiset kahvipaketit myyntiin tämän vuoden aikana.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja