Silmiä avaava kokeilu! Nainen vaihtoi aamupalabanaanin kananmuniin – pienellä muutoksella hurja vaikutus

kananmunat banaani
Shutterstock

Pienellä ruokavalion muutoksella voi olla merkittävä vaikutus jokapäiväiseen elämään. Hedelmän kananmuniin vaihtanut nainen huomasi uudella aamupalalla olevan positiiviisia vaikutuksia niin fyysiselle kuin henkiselle hyvinvoinnille. 

Video: Kananmunan paistaminen käy kätevästi tämän vinkin avulla.

Good House Keeping -sivustolle kirjoittanut Stephanie Eckelkamp kertoo aina pitäneensä kananmunista; ne ovat herkullista ja hyvin vatsaa täyttävää ruokaa. Vaikka kananmunat ovatkin naisen mukaan mitä parhainta ravintoa, hän kertoo olevansa usein liian kiireinen valmistaakseen kananmunia arkiaamujen aamupalaksi.

Eckelkamp päätti heittää ajatuksen kiireestä romukoppaan ja valmistaa itselleen joka aamu viikon ajan peräti kolme kananmunaa sisältävän aamiaisen.

Kokeilu avasi naisen silmät monella tapaa.

Piti nälän poissa ja auttoi valmistautumaan päivään

Eckelkamp kertoo tavallisesti syövänsä aamiaiseksi vain kiireessä mukaan napatun omenan tai banaanin, mikä saa usein naisen vatsan kurnimaan nälästä jo reilusti ennen lounasaikaa. Nyt kun hedelmä vaihtui 21 grammaa proteiinia sisältävään aamupalaan, nälkä pysyi poissa jopa puolille päivään saakka. 

Uusi aamupala sai myös iltapäivisin iskevän nälän loistamaan poissaolollaan. 

– Tämä teki ihmeitä keskittymiskyvylleni, sillä minun ei tarvinnut jatkuvasti olla huolissani siitä, milloin syön seuraavaksi ja milloin voin taas täyttää kahvikuppini, Eckelkamp kertoo.

Ja toisin kuin nainen luuli, aamiaisen valmistaminen ei loppupeleissä vienyt kovinkaan paljoa aikaa. Ravitsevan munakokkelin valmistus vei parhaimmillaan vain muutaman minuutin. 

Eckelkamp huomasi pian valmistavansa aamuisin mitä erilaisimpia annoksia lisäämällä kananmunan rinnalle niin vihanneksia kuin yrttejä. Kyllä, ajanpuute oli tähän asti ollut vain tekosyy! 

Mitä tapahtuu kokeiluviikon jälkeen?

Vaikka sitoutuminen yhteen ainoaan aamupalaan tuntui aluksi hieman haastavalta, siinä oli naisen mukaan myös omat hyvät puolensa. Ensinnäkin, sinun ei tarvinnut miettiä mitä söisit aamupalaksi, sillä valinta oli joka aamu sama. 

– Lisäksi minun oli pakko istua alas vähintään kymmeneksi minuutiksi joka aamu. Se antoi minulle hetken aikaa rentoutua ja valmistautua henkisesti seuraavaan päivään, nainen kertoo.

Viikko meni nopeasti, mutta miten kävi kokeilujakson jälkeen? Aikooko hän jatkaa kananmunien syömistä tästä eteenpäin?

– Kyllä, tulen todennäköisesti jatkamaan uutta tapaani syödä kananmunia aamuisin, Eckelkamp päättää.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat