Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

”Maailman paras liha-makaronilaatikko”: Ei kannatakaan valmistaa maitoon – syy tähän on yksinkertainen

Kuvituskuva: Makaronilaatikko.
Kuvituskuva: Makaronilaatikko.Shutterstock
Julkaistu 09.04.2017 17:04

MTV LIFESTYLE

Sanna Mansikkamäen upouudessa Muna-keittokirjassa esitellään toinen toistaan herkullisempia ohjeita kananmunaa hyödyntäen. Mukana on myös klassinen makaronilaatikko.

Sanna Mansikkamäki valmistaa ”maailman parhaan makaronilaatikon” itse aina lihaliemeen. Mansikkamäki kertoo Muna-kirjassa, ettei laatikossa tarvita maitoa.

– Liha-makaronilaatikko on yksinkertaisesti parasta kotiruokaa, mitä on. Itse en käytä koskaan maitoa liha-makaronilaatikossa. Sekoitan kananmunat lihaliemeen. Syy tähän on yksinkertaisesti maku. Lihaliemessä on upea syvä maku, joka viet voiton maidosta mennen tullen. Pikainen arkiliemi valmistuu fondista tai lihaliemikuutiosta, Mansikkamäki vinkkaa.

Maailman paras liha-makaronilaatikko

400 g makaronia
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl voita
400 g naudan paistijauhelihaa tai karitsan jauhelihaa
4 rkl metsäsienirouhetta (noin 20 g pussi kuivattuja metsäsieniä)
1 rkl Provencen yrttimausteseosta
2 tl suolaa
mustapippuria

Munaliemi:

3 kananmunaa
7 dl lihalientä

Lisäksi:

2 dl mustaleimaemmentaljuustoa raastettuna tai jotain muuta voimakkaan makuista juustoa
250 g kirsikkatomaatteja

1. Valmista lihaliemi etukäteen. Sen pitää olla kylmää tai huoneenlämpöistä, kun lisäät sen joukkoon munat.

2. Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä vain 2 minuuttia. Makaronit jatkavat kypsymistään vielä uunissa. Siivilöi ne ylimääräisestä vedestä.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

4. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista niitä kevyesti öljy-voiseoksessa muutama minuutti. Lisää jauheliha ja ruskista seos. Hienonna kuivatut sienet. Mausta jauheliha sienijauheella, yrteillä, suolalla ja pippurilla.

5. Raasta juusto. Yhdistä makaronit, jauheliha ja juustoraaste. Sekoita ne hyvin yhteen. Kaadas seos 29 x 32 cm kokoiseen uunivuokaan.

6. Sekoita lihaliemen joukkoon munat ja vatkaa haarukalla minuutin ajan, kunnes munat ovat sekoittuneet hyvin liemeen. Kaada liemi vuokaan makaronien päälle.

7. Viipaloi tomaatit ja koristele niillä halutessasi pinta. Nosta vuoka uuniin 30 minuutiksi, kunnes makaronilaatikko on hyytynyt ja paistunut pinnalta. Anna ruoan vähän vetäytyä ennen tarjoilua. Nauti!

Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Syntisen juustoinen pastavuoka ratkaisee arkiruokaongelmasi – tästä riittää useammalle päivälle!Älä osta aina pakastealtaasta! Legendaarisen keiton voi tehdä helposti itseNäin kanaviillokki kuuluisi oikeasti valmistaa – poikkeaa aiemmin maistamastasiSuperhelppo makaronilaatikko: Unohda turha työvaihe valmistuksessa – lopputulos entistä parempi!Muistatko vielä ”kouluaikojen limaisen kauhistuksen”? Nyt tämä ruoka on pelastettu – painii aivan eri sarjassaKorealaista katuruokaa kotona – tätä viikonloppuherkkua on pakko kokeilla!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 07:45
    Ruoka

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • Eilen20:00
    Sienet

    Sienikori täynnä? Näin tunnistat ja käsittelet sienet oikein

  • Eilen17:33
    Ruoka

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen12:15
    Kasvisruokavalio

    Parempi suorituskyky, matalampi kolesteroli, terveempi sydän? Tätä ruokavaliota lääkärit suosittelevat