Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: ”Vohvelipuusti” Vohveliraudalla paistettua korvapuustia ja maapähkinäjäätelöä

Julkaistu 09.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.

Pullataikina

  • 5 dl maitoa
  • 2 pss kuivahiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 tl suolaa
  • n.15dl vehnäjauhoja .
  • 150 g voita

Täyte

  • 200 g voita
  • 500 g fariinisokeria
  • 0,5-1dl kanelia

Karamellisoidut maapähkinät

  • 200 g kuorettomia maapähkinöitä
  • 200 g sokeria
  • 50g vettä

Maapähkinäjäätelö

  • 280 g täysmaitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 75 g karamellisoituja maapähkinöitä
  • 280 g kuohukermaa
  • 50 g hunajaa
  • 5 keltuaista
  • 37 g sokeria

Valmistusohje

PULLATAIKINA: Sekoita 42 asteinen maito, hiiva, sokeri, suola ja kardemumma keskenään. Lisää kananmunat ja sekoita. Lisää jauhoja hieman kerrallaan samalla sekoittaen, kunnes taikina alkaa kiinteytyä. Lisää huoneenlämpöinen/ sulatettu voi. Jatka vaivaamista ja jauhojen lisäämistä, kunnes taikina saavuttaa kimmoisan kiinteän rakenteen eikä tartu enää käsiin. Anna taikinan levätä noin 15min. Kauli levännyt taikina suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä pintaan huoneenlämpöinen voi ohueksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle kanelia ja fariinisokeria. Rullaa levy. Leikkaa rullausta pötköstä n. 5cm levyisiä paloja. Käännä rulla täytepuoli ylöspäin ja kauli n 2cm paksuiseksi kiekoksi. Jätä kohoamaan liinan alle. Paista kohonneet puustit vohveliraudan keskilämpötilalla noin 3,5-4,5min, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

KARAMELLISOIDUT MAAPÄHKINÄT: Levitä pähkinät leivinpaperin päälle pellille. Paahda 150 asteisessa uunissa noin 5 min, kunnes pähkinät saavat paahtuneen värin. Kuumenna kattilassa/ pannulla sokeri ja vesi, kunnes seos saavuttaa 195 asteen lämpötilan. Kaada kuuma siirappi paahdettujen pähkinöiden päälle ja anna jähmettyä. Pilko jäähtymisen jälkeen pienemmiksi paloiksi ja aja tehosekoittimella rouheaksi muruksi.

MAAPÄHKINÄJÄÄTELÖ: Laita kattilaan maito, kerma, hunaja, vaniljatangon siemenet+ palko. Kiehauta seos. Kun seos kiehahtaa, vatkaa sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Kaada kiehuva maitoseos keltuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna 82 asteeseen. Lisää joukkoon karamellisoidut maapähkinät. Jäähdytä massa jäähauteessa viileäksi. Laita jäähdytetty massa jäätelökoneeseen pyörimään noin 25 minuutiksi. Kun haluttu rakenne on saavutettu, siirrä pakkaseen tarjoiluun asti.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Mustan metsän sarvet, LauraKoko Suomi leipoo: Omenasjuusteli, IidaKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Eclairs sablepäällisellä, sitruunatäytteellä ja suklaakuorrutteellaKoko Suomi leipoo: ”Päiväretki kuivurille” Omenapiirakka paahdetulla kaurapohjalla, vaniljakastikkeella ja kauramurulla
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti