Sadun ohjeella valmistuu mielettömän hyvä saaristolaisleipä helposti: "Yksinkertaisesti se paras"

1:41 Joulutortut vohveliraudalla – näin se onnistuu!
KATSO MYÖS VIDEO: Joulutortut voi paistaa vohveliraudalla! Näin helposti se onnistuu.

Kuuluuko saaristolaisleipä sinunkin joulupöytääsi? Kokeile Sadun takuuvarmaa leipäohjetta.

Saaristolaisleipä, joka tunnetaan myös nimellä Nauvon limppu, on perinteikäs joululeipä. Saaristolaisleipä on tuttu näky erilaisista joulumyyjäisistä ja moni ostaa sitä joulupöytään esimerkiksi kalaherkkujen kaveriksi. Saaristoleivän leipominen itse ei kuitenkaan ole lainkaan vaikeaa!

Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi muutama vuosi sitten blogissaan perinteisen saaristolaisleivän reseptin. 

– Nakuttelin blogiin saaristolaisleivän ohjeen, joka on yksinkertaisesti se paras. Leivästä on tullut nyt yllättävä hitti. Olen saanut siitä paljon hyvää palautetta ja kiitoksia, Satu kertoi aiemmin MTV Uutisille.

Itse tehty saaristolaisleipä on kuulunut Sadun perheen jouluun jo vuosien ajan. Resepti on peräisin Sadun ystävän anopilta. Hapanjuurileivontaan hurahtanut Satu kertoo leipovansa leivän itse juureen, mutta hyvä leipä syntyy hiivallakin. 

Helppo valmistaa – muista tehdä hyvissä ajoin!

Saaristolaisleivän leipominen on helppoa, sillä ainekset vain sekoitetaan isossa astiassa, jonka jälkeen taikinan annetaan kohota leipävuoissa. Saaristoleipiä kannattaa leipoa kerralla useampi, niin osan voi antaa vaikka lahjaksi.

Mikä sitten tekee saaristolaisleivästä täydellisen? 

– Olennaista on se maltainen maku ja myös rakenne, joka niistä kaljamaltaista tulee. Niistä tulee kivaa pureskeltavaa leipään.

Tärkeää on myös leipoa saaristolaisleipä hyvissä ajoin ennen h-hetkeä, jotta se tekeytyy kunnolla. Sadun mukaan leipä vain paranee jääkaapissa odottaessaan. Leivät voi hyvin leipoa viikkoa, jopa kahta ennen joulua, kunhan ne kietoo hyvin esimerkiksi tuorekelmuun.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja