Saako ravintolassa käyttää puhelinta? Kokit kertovat mielipiteensä

Foodie
Shutterstock

Mitä mieltä ravintoloiden kokit ovat puhelintaan räpläävistä asiakkaista? The Daily Meal -sivusto selvitti asian!

Moni kaivaa puhelimen käteensä ravintolapöydässä. Täytyyhän upeista annoksista napata kuva sosiaaliseen mediaan ja vastata puhelimeen tulleisiin teksitiviesteihin. Mitä sitten tuumaavaat tästä arkipäiväistyneestä tavasta ravintoloitsijat ja kokit?

"Olen aina imarreltu, jos joku ottaa kuvan valmistamastani ateriasta ennen sen sylmistä. Yksi on kuitenkin tarpeeksi – ruoka pitää syödä, kun se on vielä kuumaa. Se tuntuu pahalta, kun pöydässä istuu kaksi tai kolme ihmistä ja kaikilla on katse älypuhelimessa eikä kukaan puhu. Tuntuu, että se sotii ulos lähtemisen, muiden seurassa olemisen ja ruoasta nauttimisen tarkoitusta vastaan." Martha Wiggins, kokki, Sylvain-ravintola, New Orleans

"Kaikki, mikä häiritsee ravintolan tunnelmaa ja aiheuttaa häiriötä muille asiakkaille, on etikettivirhe. Äänekkäästi puhelimeen puhuminen on aina ärsyttävää. Kuvien ottaminen ruoasta sopii, mutta ei salamaa, kiitos. Tekstailu ei juuri häiritse minua, mutta se on vähän epäkohteliasta niitä ihmisiä kohtaan, jotka ovat paikalla ollakseen vuorovaikutuksessa kanssasi eivätkä katsoakseen keskittymistäsi puhelimeen." Judy Joo, Jinjuu-ravintolan omistaja

"Mielestäni kännykän käyttö ja tekstailu pöydässä on erittäin epäkohteliasta ja epäkunnioittavaa, erityisesti vieraitasi tai ystäviäsi kohtaan. Kuvien ottaminen sen sijaan ei minua niinkään haittaa, ettet ole lisäämässä sitä Yelp-sivustolle!" Ali Loukdaza, kokki, Café Serai, New York

"Tiedän, että jotkut ravintolatyöntekijät pitävät tätä ongelmana, mutta minä en voisi vähempää välittää. Ja vaikka välittäisinkin, mitä sillä olisi väliä? Ihmiset maksavat aterioidakseen ravintolassani, en minä puutu heidän etikettitasoonsa. Toisaalta jos henkilökunta olisi puhelimessa salissa ollessaan? Se ajaisi minut hulluksi, olipa kyseessä minun paikkani tai jonkun muun." Jason Weiner, keittiömestari, Almon NYC, L&W Oyster Co, New York

"Meille sopii, että asiakkaat ottavat kuvia. Rakastamme sitä, että he laittavat ne Instagramiin, Facebookiin tai muihin sosiaalisiin medioihin. Olemme myös aika joustavia puhelimessa puhumisen ja tekstailun kanssa, vaikka useimmat ihmiset eivät yleensä edes puhu puhelimeen syödessään lounasta tai päivällistä meillä. Itse rakastan tekstailla ja jakaa ruokailukokemuksiani muiden kanssa, erityisesti jos syön yksin. Puhelin on hyvää seuraa, vaikken käytäkään sitä puhumiseen, sillä se voi olla häiritsevää." Cynthia Kallile, The Meatloaf Bakeryn omistaja, Chicago

"Minusta se, että ihmiset ottavat ruoasta kuvia, on imartelun korkein muoto. On kohteliaisuus, että he pitävät ruokaa kuvaamisen arvoisena. Tietenkin silloin, jos he eivät ole haukkumassa sitä Instagramissa, mutta kuinka usein sellaista tapahtuu? Mitä sitten tulee puhelimessa puhumiseen ja tekstaamiseen aterian aikana, se varmaan riippuu siitä, kenen seurassa ollaan. Jos seuralaiset eivät pahastu, ei meidänkään pitäisi. On kuitenkin aina hyvä muistaa ympräistönsä ja miettiä, muita ruokailijoita ja miten kännykän käyttö voi häiritä myös heidän kokemustaan." Chris Marchino, keittiömestari, Spiagga/CafeSpiagga, Chicago

LUE MYÖS:

Lähde: The Daily Meal

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!