1:47

S-ryhmä osaa myös kalleuttaa! Markkinoi näkyvästi uusista halpuutuksista – nostanut samaan aikaan joidenkin tuotteiden hintoja

Videolla kerrotaan S-ryhmän käyttöön ottamasta maksutavasta.

S-ryhmä on viime päivinä näkyvästi markkinoinut uusia elintarvikkeiden hinnanalennuksia. Joidenkin tuotteiden hintoja on samaan aikaan korotettu, koska ruoan hinta on yleisesti nousussa. Listoja korotuksista ei julkisteta. 

S-ryhmä julkisti viime viikolla listan tuotteista, joiden hintaa on laskettu. Valppaat kuluttajat ovat huomanneet, että jotkut tuotteet ovat aiempaa kalliimpia, muun muassa Valion litran jogurtti. Lisäksi joissain tuotteissa pakkaukset ovat pienentyneet, mutta hinta on pysynyt entisellään.

– Hintamuutoksia tapahtuu ruokakaupassa koko ajan, ylös ja alas. Ruoan hintataso on ollut nousussa. Esimerkiksi kesän ja syksyn heikot sadot realisoituvat nyt elintarviketeollisuuden hinnankorotuksina, selvittää S-ryhmän kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu.

– Tekemämme 50:n volyymiltaan suuren tuotteen hinnanalennus on merkittävä panostus. Se on tekomme hintatason nousua vastaan. Koska hintataso on nousussa, korostuu halpuuttamisen merkitys asiakkaiden arjessa entisestään.

Hintojen ennustetaan nousevan 2,2 prosenttia

Suurin syy ruoan hintojen vaihteluun selittyy maailmanmarkkinahintojen muutoksilla.

– Maailmanmarkkinoilla tapahtuvista muutoksista johtuvat hintojen korotukset tai laskut ovat asia erikseen, Alarotu toteaa.

Päivittäistavaroiden hinnat nousivat Tilastokeskuksen mukaan viime vuoden tammi-joulukuussa 2,4 prosenttia vuoden 2017 vastaavasta ajanjaksosta. Elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien hinnat nousivat 1,9 prosenttia. Alkoholijuomien ja tupakan hinnat nousivat tammi-joulukuussa 6,9 prosenttia edellisestä vuodesta.

Tänä vuonna elintarvikkeiden hinnat nousevat Pellervon taloustutkimuksen laskujen mukaan 2,2 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja