S-ryhmä osaa myös kalleuttaa! Markkinoi näkyvästi uusista halpuutuksista – nostanut samaan aikaan joidenkin tuotteiden hintoja

S-ryhmä aloitti mobiilimaksamisen 1:47 S-ryhmä aloitti mobiilimaksamisen
Videolla kerrotaan S-ryhmän käyttöön ottamasta maksutavasta.

S-ryhmä on viime päivinä näkyvästi markkinoinut uusia elintarvikkeiden hinnanalennuksia. Joidenkin tuotteiden hintoja on samaan aikaan korotettu, koska ruoan hinta on yleisesti nousussa. Listoja korotuksista ei julkisteta. 

S-ryhmä julkisti viime viikolla listan tuotteista, joiden hintaa on laskettu. Valppaat kuluttajat ovat huomanneet, että jotkut tuotteet ovat aiempaa kalliimpia, muun muassa Valion litran jogurtti. Lisäksi joissain tuotteissa pakkaukset ovat pienentyneet, mutta hinta on pysynyt entisellään.

– Hintamuutoksia tapahtuu ruokakaupassa koko ajan, ylös ja alas. Ruoan hintataso on ollut nousussa. Esimerkiksi kesän ja syksyn heikot sadot realisoituvat nyt elintarviketeollisuuden hinnankorotuksina, selvittää S-ryhmän kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu.

– Tekemämme 50:n volyymiltaan suuren tuotteen hinnanalennus on merkittävä panostus. Se on tekomme hintatason nousua vastaan. Koska hintataso on nousussa, korostuu halpuuttamisen merkitys asiakkaiden arjessa entisestään.

Hintojen ennustetaan nousevan 2,2 prosenttia

Suurin syy ruoan hintojen vaihteluun selittyy maailmanmarkkinahintojen muutoksilla.

– Maailmanmarkkinoilla tapahtuvista muutoksista johtuvat hintojen korotukset tai laskut ovat asia erikseen, Alarotu toteaa.

Päivittäistavaroiden hinnat nousivat Tilastokeskuksen mukaan viime vuoden tammi-joulukuussa 2,4 prosenttia vuoden 2017 vastaavasta ajanjaksosta. Elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien hinnat nousivat 1,9 prosenttia. Alkoholijuomien ja tupakan hinnat nousivat tammi-joulukuussa 6,9 prosenttia edellisestä vuodesta.

Tänä vuonna elintarvikkeiden hinnat nousevat Pellervon taloustutkimuksen laskujen mukaan 2,2 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!