Lidl laskee taas hintoja – nämä tuotteet halpenevat

Kauppaketjut alennuskisoilla – paljonko ruoan hinnassa on laskuvaraa? 10:58 Kauppaketjut alennuskisoilla – paljonko ruoan hinnassa on laskuvaraa?
KATSO MYÖS VIDEO: Hinnat putoavat ruokakaupoissa – mistä on kyse, ja halpeneeko ruoka edelleen? Asiasta keskusteltiin maaliskuussa Huomenta Suomessa.

Kauppaketjujen hintakilpailu jatkuu, ja nyt hinnanalennuksista tiedottaa jälleen Lidl. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on kerrottu aiemmin tänä vuonna suomalaisten ruokakauppaketjujen hinnanalennuksista.

Tammikuussa uutisoitiin S-ryhmän päätöksestä pudottaa 400 Xtra-tuotesarjan tuotteen hintoja keskimäärin viidellä prosentilla. Muun muuassa naudan jauheliha ja kookosmaito halpeni tuolloin.

Helmikuussa hinnanalennuksista tiedotti puolestaan Kesko. K-ryhmän kaupoissa myytävien noin 200 K-Menu-tuotteen hintoja laskettiiin kilpailijan tavoin keskimäärin viisi prosenttia, parhaimmillaan jopa 30 prosenttia. 

Helmikuun lopussa hintakilpaan lähti myös Lidl, joka tiedotti niin ikään monien tuotteiden hinnanalennuksista. Suurimmat alennukset olivat 40 prosenttia, keskimäärin hintoja alennettiin reilu 7 prosenttia.

Lidl laskee jälleen hintoja

Nyt Lidlistä kerrotaan uusista hinnanalennuksista, jotka astuvat  voimaan torstaina 11.4. 

Ennusteiden mukaan ruoan hinta tulee tänä vuonna laskemaan, ja Lidl tiedottaa haluavansa olla tämän muutoksen ajurina.  

Laskemme hintoja heti kun se on mahdollista, ja jopa ennakoiden. Kerroimme lopputalvesta kolmensadan tuotteen hintojen laskusta, ja lupasimme tuolloin kertoa hyviä uutisia myös keväällä, Lidl Suomen kaupallinen johtaja Mikko Forsström toteaa tiedotteessa.

Kaupan omat merkit halpenevat

Nyt voimaan tulleiden yli sadan tuotteen hinnanalennusten keskimääräinen suuruus on 5 prosenttia. 

Ketjun omien merkkien tuotteet muodostavat 75 prosenttia valikoimasta, joten suurin osa hintojen alennuksista osuu Lidlin mukaan näihin. Hintoja on laskettu myös teollisuuden merkkituotteista.

Lidlin omien laskelmien mukaan ostoskassin hinta on nyt 17,3 prosenttia halvempi viime marraskuuhun verrattuna. Sama ostoskassi, joka marraskuussa maksoi yli 80 euroa, maksaa nyt 66,43 euroa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat