Käsittelemättömänä erittäin myrkyllinen korvasieni on taas sesongissa. Ruokaviraston mukaan korvasieni on poikkeuksellinen elintarvike, sillä sitä voidaan myydä tietyin ehdoin ruokakaupoissa myrkyllisyydestään huolimatta.
Suomen metsistä voi tyypillisesti huhti–kesäkuussa löytää mielipiteet jakavan sesonkiherkun. Korvasieni on tuoreena tappavan myrkyllinen, mutta oikein käsiteltynä erinomainen ruokasieni. Korvasienen sisältämä myrkky on gyromitriiniä, solumyrkkyä, kertoo muun muassa Luontoportti. Gyromitriini on vesiliukoinen ja helposti haihtuva. Siksi korvasieniä voi käsiteltynä syödä.
Korvasienten käsittely
Tuoreet korvasienet tulee keittää runsaassa vedessä (1 kilo sieniä, 6 litraa vettä) kahteen kertaan vähintään 5 minuutin ajan per kerta ja huuhdeltava huolellisesti molempien keittokertojen jälkeen runsaassa vedessä. Keitettäessä tai kuivattaessa on huolehdittava myös hyvästä tuuletuksesta. Pidä siis esimerkiksi ikkunoita auki korvasieniä käsitellessä. Korvasienten liotus- ja keittovettä ei missään nimessä saa käyttää ruoanvalmistuksessa.

