Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Korvasieni-nokkospiirakka

8:16Kevään herkut piirakaksi: Korvasieni-nokkospiirakka
Julkaistu 10.05.2017 11:15

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 6 annosta

piirakkapohja

  • 150 g voita
  • 3 dl spelttivehnäjauhoja
  • 3 rkl vettä
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 200 g korvasieniä
  • 200 g nokkosta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • nippu lehtipersiljaa

Valmistusohje

Valmista ensin taikina. Sekoita ainekset keskenään joko monitoimikoneessa tai käsin nyppimällä tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa noin 10 minuuttia. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuokaan.

Käsittele korvasienet ja nokkoset. Harjaa sienet puhtaiksi sienisudilla. Huuhtele korvasienet ja nokkoset hyvin. Keitä korvasieniä 2 kertaa 5 minuuttia aina kerrallaan runsaassa vedessä siten (1 osa sieniä, vähintään 3 osaa vettä), että keittämisten välillä vaihdat veden, valutat sienet lävikössä ja huuhtelet ne hyvin. Ryöppää nokkoset kerran runsaassa vedessä, noin 1–2 minuuttia. Kuivaa hyvin talouspaperin päällä.

Marcos Goisin Makujen aamu -ohjelman reseptillä kevään herkut, nokkonen ja korvasienet muuntuvat herkulliseksi piirakaksi. Korvasienten käsittely ei ole vaikeaa, mutta se vaatii huolellisuutta!


Pilko korvasienet ja hienonna nokkoset. Kuullota sipuli ja korvasienet pannulla öljytilkassa ja lisää nokkoset. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä seos piirakkapohjan päälle.

Sekoita tuorejuusto, kananmuna, kerma sekä hienonnettu lehtipersilja keskenään. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos täytteen päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 

Lisää aiheesta:

Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellilläVärikäs kasvis-kanapiirasHellapoliisin pienet sienipiiraatVihannespiirakkaHellapoliisin kantarelli-pekonipiirasKantarellipiiras
PääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pääruoat
  • 27.10.12:41
    Tomaattikeitto

    Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

  • 20.10.12:41
    Aasialainen ruoka

    Fried rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan

  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 13.6.13:41
    Leipä

    Juhannuksen grillileivät

  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike