Käytätkö keittiössäsi jo paksoita? Maistuuko mangoldi? Maa- ja kotitalousnaiset muistuttaa erilaisten lehtivihannesten käytöstä sekä hyödyistä.
Kesä on kotimaisten kasvisten kulta-aikaa. Suomalaiset odottavat nyt tietysti erityisesti kotimaisten varhaisperunoiden pääsatoa. Alkukesän kasvissuosikkeihin nousee ehdottomasti myös varhaiskaali, jota kannattaa kokeilla esimerkiksi grillattuna.
Vaihtelua lehtivihanneksista
Maa- ja kotitalousnaiset muistuttaa nyt tiedotteessaan myös lehtivihannesten olemassaolosta. Esimerkiksi monikäyttöistä mangoldia, mustakaalia, paksoita ja salaattisikuria löytyy hyvin isompien markettien vihannesosastoilta.
– Lisää lehtivihanneksia erilaisiin ruokiin jo ihan vaihtelun vuoksi, mutta varsinkin tummanvihreitä lehtivihanneksia kannattaa suosia niiden ravintorikkauden takia, vinkkaa MKN Keskuksen kehityspäällikkö Marita Suontausta tiedotteessa.
Vaikka lehtivihannekset ovatkin toki vähäenergisiä, Suontausta muistuttaa niiden sisältävän paljon hyviä ravintoaineita sekä kuitua.



