Superterveellinen herkku valmistuu helposti: Pullollaan C-vitamiinia!
Rapeat mustakaalisipsit on superhelppo valmistaa.
Mustakaali on lehtikaalia tummempi serkku ja ravintoarvoiltaan melkoinen terveyspommi. Se on pullollaan muun muassa C-vitamiinia, rautaa ja kalsiumia.
Näyttävän värinen mustakaali kestää hyvin kuumentamista ja sopii erinomaisesti paistoksiin. Sellaisenaan se sopii myös salaatteihin ja vihersmoothieen. Mustakaalista voi pyöräyttää myös maukkaan pestokastikkeen.
Mustakaalista voi valmistaa lehtikaalin tavoin myös herkullisia mustakaalisipsejä, jotka maistuvat terveellisenä snacksina.
Mustakaalisipsit
2 ruukkua mustakaalia
2 rkl öljyä
suolaa
Irrota mustakaalin lehdet, revi ne suupalan kokoisiksi ja levitä pellille.
Kaada päälle öljyä ja sekoittele niin, että öljy leviää tasaisesti. Ripottele pinnalle suolaa.
Kypsennä 150 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa sipsit sellaisenaan tai esimerkiksi dippikastikkeen kanssa.
Lähde: Järvikylä
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan