Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Superterveellinen herkku valmistuu helposti: Pullollaan C-vitamiinia!

Mustakaali on lehtikaalin tummempi serkku.
Mustakaali on lehtikaalin tummempi serkku.Shutterstock
Julkaistu 08.05.2017 09:04

MTV LIFESTYLE

Rapeat mustakaalisipsit on superhelppo valmistaa.

Mustakaali on lehtikaalia tummempi serkku ja ravintoarvoiltaan melkoinen terveyspommi. Se on pullollaan muun muassa C-vitamiinia, rautaa ja kalsiumia.

Näyttävän värinen mustakaali kestää hyvin kuumentamista ja sopii erinomaisesti paistoksiin. Sellaisenaan se sopii myös salaatteihin ja vihersmoothieen. Mustakaalista voi pyöräyttää myös maukkaan pestokastikkeen.

Mustakaalista voi valmistaa lehtikaalin tavoin myös herkullisia mustakaalisipsejä, jotka maistuvat terveellisenä snacksina.

Mustakaalisipsit

2 ruukkua mustakaalia
2 rkl öljyä
suolaa

Irrota mustakaalin lehdet, revi ne suupalan kokoisiksi ja levitä pellille.

Kaada päälle öljyä ja sekoittele niin, että öljy leviää tasaisesti. Ripottele pinnalle suolaa.

Kypsennä 150 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa sipsit sellaisenaan tai esimerkiksi dippikastikkeen kanssa.

Lähde: Järvikylä

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Jyrki Sukula suosittelee lisäämään salaattiin yllättävää raaka-ainetta – maku paranee merkittävästi Aivan pekonin makuista, mutta terveellistä: Koukuttava herkku valmistuu helpostiTästä ei kana enää parane – mehevä ja huippuherkullinen lopputulos vain 20 minuutissaTäydellinen käyttötapa punajuurille – tätä on pakko kokeilla!"Pohjolan appelsiini" on unohdettu vitamiinipommi – tästä raaka-aineesta valmistuvat terveelliset sipsit!Valmista avokadosta terveellistä pestoa – herkullinen lopputulos!
VihanneksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 8.10.19:47
    Mainonta

    K-kauppa vihjaili meloneista – sai huomautuksen

  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli