Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokabloggaaja hehkuttaa kevään suosikkiraaka-ainetta: "Vedän joka vuosi siitä överit"

Keväällä parsaa on Suomessa saatavilla erityisen hyvin.
Keväällä parsaa on Suomessa saatavilla erityisen hyvin.Shutterstock
Julkaistu 04.05.2016 14:03

MTV LIFESTYLE

Parsaa on keväisin saatavilla suomalaisissa ruokakaupoissa erityisen hyvin – ja edullisesti. Ruokabloggaaja suositteleekin hyödyntämään kauden suosikkiraaka-aineen monipuolisesti keittiössä.

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen myöntää, että kulinaristina hänen tulee sesonkiaikaan nautittua vähintäänkin riittävästi parsaa. 

– Keitetty, höyrytetty, paistettu ja grillattu parsa ovat kaikki omia juttujaan, joita kannattaa vaihdella kauden aikana, jotta saa kaiken irti tästä maukkaasta pötkylästä. Kuten niin monen muunkin sesonkiherkun kohdalla, vedän joka vuosi siitä överit enkä halua nähdäkään sitä – kunnes taas ensi keväänä, Kinnunen kirjoittaa.

Ruokabloggaaja huomauttaa, että parsa tuo maukkautensa lisäksi ruokalajeihin tiettyä juhlavuutta. 

– Parsa nostaa oudolla tavalla annoksen heti hiukan juhlavammaksi, vaikka olisi mukana pelkkänä itsenään. Jätän parsan kanssa kikkailut väliin, koska yksinkertainen kypsennys toimii sen kanssa niin täydellisesti. Variaatiota löytyy tietenkin tekniikoista, Kinnunen toteaa.

Käy tutustumassa Jani Kinnusen parsaresepteihin Sivumaku-blogissa.

Lisää aiheesta:

Suomalaisruoka jakaa mielipiteet: "Harvinaisen väärinymmärretty"Henri Alénin supersimppeli lisuke kasviksista – tätä kokki tekee itsekin säännöllisesti: "Ihan kullanarvoinen juttu"Ruokabloggari lorautti pastan joukkoon vodkaa ja ällistyi – supermaukas lopputulos sai jopa periaatteet horjumaanSyksyn lämmittävin herkku on tässä! Bloggarin moussaka on yllättävän helppo – ja "pirun herkullinen"!Kesän hittiresepti on valmis: Ravintorikas ja huikean hyvä – pääraaka-aineen saat ilmaiseksi!Erityisen mehukasta broileria – oletko kokeillut näitä reseptejä?
SivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”