Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suomalaisruoka jakaa mielipiteet: "Harvinaisen väärinymmärretty"

KERTAKÄYTTÖ Kesäkeitto Satu Koivisto
Satu Koivisto
Julkaistu 03.07.2025 07:46

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nyt on oiva hetki kokata kesäkeittoa! Kannattaa antaa ruokalajille mahdollisuus, vaikka siitä ei olisi aiemmin pitänytkään.

Erilaiset kotimaiset kasvikset ovat kesällä parhaimmillaan, ja niistä valmistuu helposti vaikka herkullinen kesäkeitto.

Ruokakirjoittaja, kokki ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi kesällä 2020 blogissaan perinteisen kesäkeiton ohjeen, ja paljasti samalla omat tärppinsä tähän mielipiteitä jakavaan kesäherkkuun. 

Harvinaisen väärinymmärretty ruoka

Sadun mukaan kesäkeitto on "harvinaisen väärinymmärretty ruokaparka"

– Harva ruokalaji taitaa jakaa mielipiteitä yhtä voimakkaasti! Jos kuulut kesäkeittoskeptikoihin, anna tälle reseptille mahdollisuus, Satu kirjoitti.

Kun kesäkeiton tekee tuoreista, soppa on suorastaan taivaallista. Raaka-aineiksi sopivat esimerkiksi uuden sadon varhaisperuna ja kukkakaali. 

Kesäkeitto kannattaa valmistaa lohikeiton tapaan: keitä kasvikset ensin vedessä ja lisää lopuksi joukkoon kerma. 

Sadun kesäkeitossa on myös yksi salainen ainesosa, joka sekin saattaa jakaa mielipiteitä: sinihomejuusto. Satu nappasi idean vuosia sitten kuopiolaisesta Musta Lammas -ravintolasta.  Nykyään Satu murustaa kesäkeittonsa joukkoon kokonaisen paketillisen 

Nappaa kesäkeiton ohje: Paras kesäkeitto – Sadun ohjeella teet siitä täydellistä

Katso myös video: Ethän heitä kukkakaalin lehtiä roskiin?

2:11imgNäin hyödynnät lehdet herkulliseen salaattiin.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka