Nyt on oiva hetki kokata kesäkeittoa! Kannattaa antaa ruokalajille mahdollisuus, vaikka siitä ei olisi aiemmin pitänytkään.
Erilaiset kotimaiset kasvikset ovat kesällä parhaimmillaan, ja niistä valmistuu helposti vaikka herkullinen kesäkeitto.
Ruokakirjoittaja, kokki ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi kesällä 2020 blogissaan perinteisen kesäkeiton ohjeen, ja paljasti samalla omat tärppinsä tähän mielipiteitä jakavaan kesäherkkuun.
Harvinaisen väärinymmärretty ruoka
Sadun mukaan kesäkeitto on "harvinaisen väärinymmärretty ruokaparka"
– Harva ruokalaji taitaa jakaa mielipiteitä yhtä voimakkaasti! Jos kuulut kesäkeittoskeptikoihin, anna tälle reseptille mahdollisuus, Satu kirjoitti.
Kun kesäkeiton tekee tuoreista, soppa on suorastaan taivaallista. Raaka-aineiksi sopivat esimerkiksi uuden sadon varhaisperuna ja kukkakaali.
Kesäkeitto kannattaa valmistaa lohikeiton tapaan: keitä kasvikset ensin vedessä ja lisää lopuksi joukkoon kerma.
