Broileri on raaka-aine, josta moni suomalainen pitää, mutta harvalla reseptillä suosikkiraaka-aine valmistuu erityisen mehukkaaksi.
Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen kokosi blogiinsa yhden postauksen alle kaiken kaikkiaan 25 herkullista broilerireseptiä. Kinnunen tunnustautuu itsekin suureksi broilerifaniksi.
– Broileri on suomalaisen kotikeittiön kulmakiviä. Se on ennen kaikkea helppo, monikäyttöinen ja myös edullinen raaka-aine. Suomalaiset syövät broilerinlihaa yli 18 kg vuodessa. Se tekee 350 g viikossa eli keskimäärin 50 g päivässä jokaista suomalaista kohti. Aivan tolkuton määrä, Kinnunen kirjoittaa.
– Keräsin yhteen blogin kaikki broilerireseptit. Niitä oli kertynytkin melkoisesti, 25 kpl. Niiden erilaisuus kuvastaa hyvin kaikkea, mihin lintu taipuu ja miten tykkään sitä syödä, Kinnunen jatkaa.
Katso Kinnusen kootut kanareseptit täältä.