Ruokabloggari lorautti pastan joukkoon vodkaa ja ällistyi – supermaukas lopputulos sai jopa periaatteet horjumaan

SIVUMAKUvodkapasta
Loraus vodkaa antaa yllättävää makua pastakastikkeeseen. Sivumaku/Jani Kinnunen

Vodkalla maustettu pasta-annos on ruokabloggarin mukaan kokeilemisen arvoinen elämys. 

Sivumaku-ruokablogia pitävän Jani Kinnusen mukaan kerman ja tomaatin yhdistäminen on asia, johon hän ei mielellään sorru. Yksi ainesosa on kuitenkin saanut miehen joustamaan tästä periaatteesta – ja tämä ainesosa on vodka.

Muuntuu helposti jääkaapin sisällön mukaan

Kun kermaiseen kastikkeeseen lisätään happamaa tomaattia, lopputulos ei välttämättä ole sieltä kauneimmasta päästä – ainesosat erottuvat nimittäin helposti toisistaan. 

Mutta kun joukkoon lisätään loraus vodkaa, tätä ilmiötä ei pääse syntymään. Kinnusen mukaan vodka toimii tässä reseptissä emulsio- eli eli yhdistymissiltana ainesten välillä.

Kannattaa muistaa, että vodkan valinnalla on tärkeä rooli lopputuloksen kannalta.

– Mikä ei maistu pelkästään hyvältä, ei maistu hyvältä myös ruoassa, Kinnunen vinkkaa blogissaan. 

Herkullisuuden ja helppotekoisuuden lisäksi tämän reseptin hyvä puoli on myös se, että voit muokata sitä helposti monella tapaa esimerkiksi kaapista löytyvien raaka-aineiden pohjalta. Voit esimerkiksi karamellisoida kastikkeen pohjalle sipulia, vaihtaa parmankinkku tuoremakkaraan, pekoniin tai vaikka joulukinkun rippeisiin.

– Kaikista vahvoista elementeistä huolimatta, tämä on yhtä aikaa loistava talvinen, runsas ja samalla yllättävän tyylikäs pasta.

Supermaukkaan vodkapastan reseptin löydät Sivumaku-blogista

***

0:42

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja