Vodkalla maustettu pasta-annos on ruokabloggarin mukaan kokeilemisen arvoinen elämys.
Sivumaku-ruokablogia pitävän Jani Kinnusen mukaan kerman ja tomaatin yhdistäminen on asia, johon hän ei mielellään sorru. Yksi ainesosa on kuitenkin saanut miehen joustamaan tästä periaatteesta – ja tämä ainesosa on vodka.
Muuntuu helposti jääkaapin sisällön mukaan
Kun kermaiseen kastikkeeseen lisätään happamaa tomaattia, lopputulos ei välttämättä ole sieltä kauneimmasta päästä – ainesosat erottuvat nimittäin helposti toisistaan.
Mutta kun joukkoon lisätään loraus vodkaa, tätä ilmiötä ei pääse syntymään. Kinnusen mukaan vodka toimii tässä reseptissä emulsio- eli eli yhdistymissiltana ainesten välillä.
Kannattaa muistaa, että vodkan valinnalla on tärkeä rooli lopputuloksen kannalta.
– Mikä ei maistu pelkästään hyvältä, ei maistu hyvältä myös ruoassa, Kinnunen vinkkaa blogissaan.
Uskomattoman simppeli arkiruoka! Supermaukas kastike valmistuu pastan kypsyessä
