Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesän hittiresepti on valmis: Ravintorikas ja huikean hyvä – pääraaka-aineen saat ilmaiseksi!

Kuvituskuva: Voikukkia voi hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa!
Kuvituskuva: Voikukkia voi hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa!Shutterstock
Julkaistu 19.06.2017 13:02

MTV LIFESTYLE

Muistatko vielä viime kesän hittireseptin, raparpekonin? Pekoniin kääritty raparperi ideoitiin Suomen Turussa keittiömestari Pasi Kurosen ja Kaks Kokkii -kokoonpanon toisen jäsenen Matias Haapsaaren kanssa. Nyt kokkikaksikko on kehitellyt uuden kesäherkun, joka yllättää yhtä lailla herkullisuudellaan.

Usko tai älä: kotipihan suuresta vitsauksesta, voikukasta syntyy friteeraamalla vastustamaton herkku. Kaks Kokkia -kokoonpanon kehittelemät friteeratut voikukat yllättivät maistajansa positiivisesti turkulaisessa marketissa.

– Näitä voikukkia maistatettiin asiakkailla samassa kaupassa josta raparpekoni viime vuonna sai alkunsa. Voikukat saivat aikaan suurta ihmetystä ja ihailua. Täysin sama reaktio kuin raparpekonin kanssa, keittiömestari Pasi Kuronen kertoo MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolle.

Villiyrttibuumi on tällä hetkellä kuumimmillaan ja suomalaispihat täyttyvät ravintorikkaista voikukista. Friteeratut voikukat ovat turkulaiskokkien tapa näyttää, miten tätä pihan loppumatonta kasvia voi hyödyntää. Kuronen muistuttaa, että kyseessä ei ole kitkemisvinkki, sillä syömällä ei voikukista pääse kokonaan eroon.

– Voikukkahan on siitä hyvä horta että sen tunnistaa lapsikin. Se on tosi monikäyttöinen, lehtiä voi käyttää ihan vaikka salaattina tai tehdä ne öljyksi, ja kukkaosia valmistaa esimerkiksi friteeraamalla. Kukan maku purskahtaa suuhun kirpsakan makeana. Parastahan voikukissa on se että sen saa poimittua tuoreena suoraan ruokapöytään omalta pihalta, Kuronen muistuttaa.

Katso videolta, miten friteeratut voikukat valmistuvat!

Lisää aiheesta:

Herätys, suomalaiset! Kotimaisen kasviksen sato uhkaa päätyä roskiinSuomalaisruoka jakaa mielipiteet: "Harvinaisen väärinymmärretty"Satu lisää kesäkeittoon yllättävän ainesosan: "Murustan joukkoon kokonaisen paketillisen"Kurkusta ja retiiseistä paremman makuisia yllättävällä kikalla: "Siinä on oikeasti valtava ero"Upea koristelu kakkuun täysin ilmaiseksi – oletko tajunnut, että tätäkin voi syödä?Oletko hoksannut hyödyntää tämän oman pihan ilmaisen herkun? Virpi Mikkonen ylistää: "Aivan ihana!"
KesäRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kesä
  • 23.9.10:50
    Sään pyörteissä

    Ensilumi on mätkähtänyt jopa elokuussa – näin se yleensä sataa eri puolilla Suomea

  • 17.9.12:22
    Kirjastot

    Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"

  • 11.9.18:24
    Sinilevä

    Syke: Kesän sinilevähavaintojen huippu ollut tällä viikolla

  • 9.9.05:00
    Sää

    Elokuu oli maailmanlaajuisesti mittaushistorian kolmanneksi lämpimin

  • 8.9.17:30
    Helle

    Maanantaina mitattiin vuoden 36. hellepäivä – maaginen raja täyttyi