Kesän hittiresepti on valmis: Ravintorikas ja huikean hyvä – pääraaka-aineen saat ilmaiseksi!

Voikukka salaatti (1)
Kuvituskuva: Voikukkia voi hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa! Shutterstock

Muistatko vielä viime kesän hittireseptin, raparpekonin? Pekoniin kääritty raparperi ideoitiin Suomen Turussa keittiömestari Pasi Kurosen ja Kaks Kokkii -kokoonpanon toisen jäsenen Matias Haapsaaren kanssa. Nyt kokkikaksikko on kehitellyt uuden kesäherkun, joka yllättää yhtä lailla herkullisuudellaan.

Usko tai älä: kotipihan suuresta vitsauksesta, voikukasta syntyy friteeraamalla vastustamaton herkku. Kaks Kokkia -kokoonpanon kehittelemät friteeratut voikukat yllättivät maistajansa positiivisesti turkulaisessa marketissa.

– Näitä voikukkia maistatettiin asiakkailla samassa kaupassa josta raparpekoni viime vuonna sai alkunsa. Voikukat saivat aikaan suurta ihmetystä ja ihailua. Täysin sama reaktio kuin raparpekonin kanssa, keittiömestari Pasi Kuronen kertoo MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolle.

Villiyrttibuumi on tällä hetkellä kuumimmillaan ja suomalaispihat täyttyvät ravintorikkaista voikukista. Friteeratut voikukat ovat turkulaiskokkien tapa näyttää, miten tätä pihan loppumatonta kasvia voi hyödyntää. Kuronen muistuttaa, että kyseessä ei ole kitkemisvinkki, sillä syömällä ei voikukista pääse kokonaan eroon.

– Voikukkahan on siitä hyvä horta että sen tunnistaa lapsikin. Se on tosi monikäyttöinen, lehtiä voi käyttää ihan vaikka salaattina tai tehdä ne öljyksi, ja kukkaosia valmistaa esimerkiksi friteeraamalla. Kukan maku purskahtaa suuhun kirpsakan makeana. Parastahan voikukissa on se että sen saa poimittua tuoreena suoraan ruokapöytään omalta pihalta, Kuronen muistuttaa.

Katso videolta, miten friteeratut voikukat valmistuvat!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.