Ruoka, jota sinunkin pitäisi syödä kaksi kertaa viikossa! Tässä helppo ja nopea ratkaisu – kokeile Kari Aihisen supersuosittua reseptiä

7:54 Currylla maustettu savukalapasta

Pro Kala ry muistuttaa, että erityisesti syksyn pimeydessä olisi tärkeä muistaa riittävä D-vitamiinin saanti. Suositusten mukaan kalaa olisi hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa. 

Kellojen siirtämisen myötä illat ovat taas entistä pimeämpiä, ja valottomana aikana kala ruokavaliossa nousee entistä tärkeämmäksi. Syynä on sen sisältämä D-vitamiini. 

–  Sitä saadaan auringonvalosta, mutta Suomen olosuhteissa paistetta ei riitä takamaan D-vitamiinin riittävää saantia. Kala on tärkeimpiä luonnollisia D-vitamiinin lähteitä, sillä kalan lisäksi sitä on runsaasti ainoastaan joissain sienissä, Pro Kala ry:stä muistutetaan.

Kalapasta on helppo ja nopea arkiruoka

Yksi helppo vaihtoehto arkiruoaksi on Pro Kala ry:n mukaan kalapasta.

– Arkiruoan reseptiltä vaaditaan paljon. Ruoan olisi hyvä olla paitsi tietysti maittavaa, myös helppoa ja nopeaa valmistaa. Avuksi tulevat kala ja pasta: molemmat valmistuvat nopeasti, ja niiden yhdistelmä on herkullinen.

Italiassa mereneläväpastat ovat suosittuja, ja erilaisia frutti di mare -reseptejä on rajattomasti. Kenties tunnetuimpia on spaghetti alle vongole, simpukkapasta, jossa simpukat ovat kuorissaan. Pastan joukkoon laitetaan Italiassa sardelleja, katkarapuja ja mustekalaakin- Se perinteisin ja tutuin kalapasta suomalaisille lienee lohi- tai tonnikalapasta, mutta Pro Kala ry suosittelee testaamaan pastoja myös muista kaloista, kuten hauesta tai savusiiasta..

– Pastasta saa hiilihydraatteja, kalasta puolestaan proteiinia. Pastan voi vaihtaa täysjyväversioon ja markkinoilla on myös useita gluteenittomia vaihtoehtoja, joten pastareseptit ovat helposti muokattavissa eri ruokavalioille sopiviksi. Kalan rasva on hyvää, pehmeää rasvaa, ja se sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja.

Kari Aihisen supersuosittu savulohipasta onnistuu myös muista kaloista

Oletko sinä jo testannut keittiömestari Kari Aihisen simppeliä ja kehuttua savulohipastaa? Pastaresepti on yksi Makuja.fi-ruokasivuston suosituimmista. 

Mehevän pastan salaisuus on currylla maustettu kermainen kastike, joka täydentää ihanasti lohen makumaailmaa. Savulohipasta on helppo lohturuoka kiireiseen arkeen. 

– Tämä hetkessä valmistuva pastaruoka on poikieni mieleen, ja tätä reseptiä olen jakanut eniten myös kavereilleni viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Simppeli ja täyttävä pasta, jossa suosikkimausteeni curry elävöittää savulohen ja tillin klassista makuliittoa, Aihinen kertoo Kape 24 h -kirjassa.

Kokeile Kapen kalapastaa vaikka savusiiasta!


Kari Aihinen Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa torstaina 29.10.2020 klo 21 MTV3-kanavalla.

Osittainen lähde: Pro Kala ry

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja