Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruoka, jota sinunkin pitäisi syödä kaksi kertaa viikossa! Tässä helppo ja nopea ratkaisu – kokeile Kari Aihisen supersuosittua reseptiä

7:55Currylla maustettu savukalapasta
Julkaistu 29.10.2020 09:17

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pro Kala ry muistuttaa, että erityisesti syksyn pimeydessä olisi tärkeä muistaa riittävä D-vitamiinin saanti. Suositusten mukaan kalaa olisi hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa. 

Kellojen siirtämisen myötä illat ovat taas entistä pimeämpiä, ja valottomana aikana kala ruokavaliossa nousee entistä tärkeämmäksi. Syynä on sen sisältämä D-vitamiini. 

LUE MYÖS: Näitä kaloja suomalaisten kannattaa nyt ostaa kaupasta – ja listalla ei ole lohi!

–  Sitä saadaan auringonvalosta, mutta Suomen olosuhteissa paistetta ei riitä takamaan D-vitamiinin riittävää saantia. Kala on tärkeimpiä luonnollisia D-vitamiinin lähteitä, sillä kalan lisäksi sitä on runsaasti ainoastaan joissain sienissä, Pro Kala ry:stä muistutetaan.

Kalapasta on helppo ja nopea arkiruoka

Yksi helppo vaihtoehto arkiruoaksi on Pro Kala ry:n mukaan kalapasta.

– Arkiruoan reseptiltä vaaditaan paljon. Ruoan olisi hyvä olla paitsi tietysti maittavaa, myös helppoa ja nopeaa valmistaa. Avuksi tulevat kala ja pasta: molemmat valmistuvat nopeasti, ja niiden yhdistelmä on herkullinen.

Italiassa mereneläväpastat ovat suosittuja, ja erilaisia frutti di mare -reseptejä on rajattomasti. Kenties tunnetuimpia on spaghetti alle vongole, simpukkapasta, jossa simpukat ovat kuorissaan. Pastan joukkoon laitetaan Italiassa sardelleja, katkarapuja ja mustekalaakin- Se perinteisin ja tutuin kalapasta suomalaisille lienee lohi- tai tonnikalapasta, mutta Pro Kala ry suosittelee testaamaan pastoja myös muista kaloista, kuten hauesta tai savusiiasta..

– Pastasta saa hiilihydraatteja, kalasta puolestaan proteiinia. Pastan voi vaihtaa täysjyväversioon ja markkinoilla on myös useita gluteenittomia vaihtoehtoja, joten pastareseptit ovat helposti muokattavissa eri ruokavalioille sopiviksi. Kalan rasva on hyvää, pehmeää rasvaa, ja se sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja.

Kari Aihisen supersuosittu savulohipasta onnistuu myös muista kaloista

Oletko sinä jo testannut keittiömestari Kari Aihisen simppeliä ja kehuttua savulohipastaa? Pastaresepti on yksi Makuja.fi-ruokasivuston suosituimmista. 

Mehevän pastan salaisuus on currylla maustettu kermainen kastike, joka täydentää ihanasti lohen makumaailmaa. Savulohipasta on helppo lohturuoka kiireiseen arkeen. 

– Tämä hetkessä valmistuva pastaruoka on poikieni mieleen, ja tätä reseptiä olen jakanut eniten myös kavereilleni viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Simppeli ja täyttävä pasta, jossa suosikkimausteeni curry elävöittää savulohen ja tillin klassista makuliittoa, Aihinen kertoo Kape 24 h -kirjassa.

Kokeile Kapen kalapastaa vaikka savusiiasta!

NAPPAA RESEPTI: Kari Aihisen Currylla maustettu savulohipasta

LUE MYÖS: Kari Aihinen paljastaa, mistä tunnistaa tuoreen lohifileen, ja miten se kuuluu paistaa: "Tällainen on täydellinen lohi"

Kari Aihinen Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa torstaina 29.10.2020 klo 21 MTV3-kanavalla.

Osittainen lähde: Pro Kala ry

Lisää aiheesta:

Vähärasvaista, maukasta ja proteiinipitoista – miksi tätä sesonkikalaa väheksytään Suomessa?Nerokas ateria kalapuikoista ja vartissa valmistuva hittilohi – nyt on helppoa kalaruokaa!Ruokakaupan säilykehyllystä löytyy todellinen aarre arkiruoanlaittoon Oletko maistanut? Kolme todella halpaa arkiruokaa – jopa alle euron annokseltaRuokaa halvalla! Hyvää arkiruokaa voi tehdä jopa alle euron annoshinnalla – oletko testannut näitä?Halpaa ruokaa: Tässä kolme edullista, mutta hyvää arkiruokaa – jopa alle euron annokselta
RuokaKalaKari AihinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • to11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • to09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • to08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan