Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riston nerokas kikka: Oletko tehnyt grillivartaat näin?

Käytätkö jo kahden tikun taktiikkaa?
Käytätkö jo kahden tikun taktiikkaa?MTV
Julkaistu 14.06.2025 17:28

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Risto Mikkola jakoi kotikokeille vinkkejään niin pizzan paistamiseen kuin grillivartaiden tekoon liittyen.

Keittiömestari ja Kotipizzan luova johtaja Risto Mikkola vinkkasi keskiviikkona Huomenta Suomessa, miten kotioloissa saa tehtyä herkullista pizzaa. Mikkolan mukaan tärkeintä on pitää mielessä täytteiden sopiva määrä.

Samalla kokki neuvoi grillin ääressä muutamia tärppejä myös vartaiden kokoamiseen. 

– Huomaatko? Sinulla on grillaajan kaksi kikkaa siinä menossa, Mikkola totesi grillivartaita kokoavalle toimittaja Sanna Ketolalle.

Lue myös: Jonin "punainen mökki" on Suomen paras hampurilaisravintola

Kaksi grillivarraskikkaa

Ensimmäinen varraskikka on Mikkolan mukaan se, että puisia varrastikkuja liottaa vedessä yön yli.

– Silloin ne ovat märkiä, eivätkä syty grillissä samantien tuleen.

Vartaita kasatessa kannattaa sen sijaan ottaa käyttöön kahden tikun taktiikka. Yhteen vartaaseen laitetaan siis kaksi tikkua.

– Kun pyöräytät varrasta, niin täytteet eivät näin pyöri tikussa. Saat paljon paremman lopputuloksen.

Lue myös: Maaginen marinadi lihalle: "Lopputulos täysin vastustamaton"

Katso videolta Risto Mikkolan pizzafaktat ja grillausvinkit!

10:26Kesäisiä pizzavinkkeja kotikeittiöönRisto Mikkola paljastaa myös pizzafaktoja suomalaisista.

Lisää aiheesta:

Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto MikkolaJari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan sipulin pilkkomiseen – unohda yksi apuväline: "Älkää käyttäkö"Haluatko makkarasta parasta mahdollista? Tee näin ennen paistoa: "Kuulostaa oudolta, mutta toimii"No nyt on yllättävä tapa käyttää HK:n Sinistä – Kari Aihinen ylistää: "Täydellistä, mahtavaa!"Kari Aihisen nerokas vinkki jauhelihan paistamiseen: Tätä et ole tullut ajatelleeksi
RuokaGrillausHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 14:15
    Asuminen

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • 09:34
    Ravitsemus

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

  • 06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?

  • Eilen16:45
    Ravitsemus

    Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa

  • ti18:04
    Liha

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa