Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jonin "punainen mökki" on Suomen paras hampurilaisravintola

Grill Room Hankasalmi Joni Laitila
Grill Room työllistää jo yli 24 työntekijää. Perustajan Joni Laitilan mukaan perheyrittäjyys näkyy edelleen vahvasti jokapäiväisessä tekemisessä. Burger Lovers Finland
Julkaistu 10.06.2025 10:49

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Burgerifanit ovat jälleen äänestäneet Suomen parhaan hampurilaisravintolan.

Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi valittiin jo toista vuotta peräkkäin Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Suosittu ravintola sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. 

Toiseksi äänestyksessä sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.

Äänestyksen järjesti Burger Lovers -yhteisön ja McCain.

Suomen paras hampurilaisravintola 2025 -äänestyksen tulos:

  1. Grill Room, Hankasalmi (10.82 %)
  2. Bursalad, Hyvinkää (9.72 %)
  3. The Van, Kotka (8.53 %)
  4. JJ’s BBQ, Salo (3.84 %)
  5. Street Boys, Kouvola (3.76 %)
  6. Harri’s Food Factory, Varkaus (2.80 %)
  7. Hiidenveden Grilli, Lohja (2.66 %)
  8. Box Cafe & Grill, Sipoo (2.62 %)
  9. Fisuburger, Kangasniemi (2.58 %)
  10. Pientila Holck, Joensuu (2.33 %)

Lue myös: Burgerikokilla on yksi tiukka sääntö hampurilaisen syöntiin: "Ehdottomasti ei!"

Hampurilaisravintola, josta kasvoi ilmiö

Grill Room Hankasalmi 2025Pienestä punaisesta mökistä alkanut Grill Room on tehnyt suomalaista hampurilaishistoriaa.Burger Lovers Finland

Grill Room Hankasalmi sijaitsee Ysitien varrella, puoli tuntia Jyväskylästä Kuopion suuntaan. Pienessä punaisessa mökissä sijaitseva ravintola on muutamassa vuodessa kasvanut burger-ilmiöksi, ja ravintolaan ajetaan varta vasten jopa satojen kilometrien päästä. 

Katso myös video: Mikä on täydellisen hampurilaisen salaisuus? Juttu jatkuu videon alla.

10:57imgVideolla haastattelussa Grill Roomin yrittäjä Joni Laitila sekä Burger Lovers Finland -ruokayhteisön Antti Suikkari.

Ravintolaa pyörittää 30-vuotias Joni Laitila. Laitila kertoo tiedotteessa, ettei ikinä olisi uskonut Grill Roomin tekevän historiaa nappaamalla toisen voiton putkeen. 

– Tämä palkinto on meille valtava asia. Olemme jatkaneet oman juttumme tekemistä: rehellistä, käsityönä tehtyä burgeria, johon uskomme. 

Tällä hetkellä Grill Room työllistää jo 24 henkilöä. Grill Roomilla on tänä kesänä myös kesäravintola Helsingin Teurastamolla.

Keskiviikkona 11. kesäkuuta alkaa kuudes Burger Lovers Festival, joka muuttaa Helsingin Rautatientorin Suomen suurimmaksi burgeriravintolaksi. Paikalla on yhteensä 12 eri burgeriravintolaa. 

Lue myös: Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka