Vartissa valmista – kermainen avokadopasta on arjen pikaruokaa parhaimmillaan

avokadopasta
Herkullinen kasvispasta on vartissa valmista. Shutterstock

Tämän helpon arkiruoan salaisuus piilee kastikkeessa, joka valmistuu pastan kiehuessa muutamassa minuutissa. 

Video: Näppärällä kikalla keität pastaa aina oikean määrän. 

Avokadosta, basilikasta ja pinaatista valmistuva kastike on melko paksua, jonka vuoksi pastalaatuun kannattaakin tässä ruokalajissa kiinnittää erityistä huomiota. Spagetti ja nuudelit toimivat ruoassa hyvin, toisin kuin vaikkapa huonosti paksua kastiketta sisäänsä imevä penne-pasta.

Pastan lisäksi myös avokadojen kypsyyteen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä raaka avokado ei muussaudu blenderissä toivotulla tavalla. Jos kotiisi on päätynyt vain raakoja avokadoja, ei huolta. Poimi tästä talteen vinkki, jolla kypsytät avokadot muutamassa minuutissa.

Kermainen avokadopasta neljälle

340 g pastaa, esimerkiksi spagettia
2 avokadoa
n. 1 dl tuoretta basilikaa
n. 1. dl baby-pinaatin lehtiä
2 valkosipulin kynttä
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä

Tarjoiluun:

parmesaania
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

Keitä pasta isossa kattilassa suolatussa vedessä puolikypsäksi. Tee sillä välin kastike. Lisää avokadon hedelmäliha blenderiin basilikan, pinaatin, valkosipulin, sitruunamehun ja suolan kanssa. Anna käydä noin minuutin ajan, kunnes kastike on tasaista. Lisää blenderin käydessä joukkoon oliiviöljy.

Siivilöi pasta ja kaada ne isoon kulhoon. Lisää pastan joukkoon kastike ja sekoita. Lisää päälle parmesaanilastuja, tuoretta basilikaa ja kirsikkatomaatteja. 

Lähde: TheKitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!