Kukkakaali-härkiskulho texmextyyliin

Kukkakaali-härkiskulho

Vegeruokaa arkeen! Kukkakaali-härkiskulho on herkullista ja kaunista syötävää koko perheelle. Reseptin loihti Nanna Rintala.

Salsa

  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 vihreä chilipalko
  • 1 limetin mehu
  • 1 ruukku korianteria
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 1 avokado
  • 1 kerä rapeaa salaattia
  • 4 maissitortillaa
  • 1 kukkakaali
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 250 g Härkis Texmex
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 dl ranskankermaa

Valmistusohje

Valmista ensin salsa. Paloittele kirsikkatomaatit, punasipuli sekä vihreä chili ja sekoita ne keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla ja ½ limetin mehulla. Sekoita joukkoon myös hieman hienonnettua korianteria. Jätä maustumaan.

Kuori ja kuutioi avokado. Silppua salaatti.

Leikkaa tortillat lastuiksi Kuumenna öljy paistinpannussa ja friteeraa siinä lastuihin kaunis väri. Nosta talouspaperille valumaan.

Aja kukkakaali blenderissä tai sauvasekoittimella rouheeksi. Voit myös raastaa kukkakaalin raastimen karkealla terällä. Paista  rouhetta 2 rkl öljyä muutama minuutti koko ajan käännellen. Sekoita kukkakaaliriisiin joukkoon loppu korianteri hienonnettuna ja purista ½ limetin mehu.

Paista Texmex-härkikseen rapea paistopinta paistinpannulla.

Kokoa annokset kulhoon. Pohjalle kukkakaaliriisiä ja päälle segmenteittäin tomaattisalsa, avokado, raastettu juusto, härkis, salaatti ja tortillalastut. Valuta päälle ranskankermaa (voit tehdä siitä juoksevampaa sekoittamalla mukaan hiukan kylmää vettä).

Parhaat ruokaohjelmat