Kukkakaali-härkiskulho texmextyyliin
Vegeruokaa arkeen! Kukkakaali-härkiskulho on herkullista ja kaunista syötävää koko perheelle. Reseptin loihti Nanna Rintala.
Salsa
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 pieni punasipuli
- 1 vihreä chilipalko
- 1 limetin mehu
- 1 ruukku korianteria
- ripaus suolaa
Lisäksi
- 1 avokado
- 1 kerä rapeaa salaattia
- 4 maissitortillaa
- 1 kukkakaali
- 1 dl rypsiöljyä
- 250 g Härkis Texmex
- 2 dl juustoraastetta
- 1 dl ranskankermaa
Valmistusohje
Valmista ensin salsa. Paloittele kirsikkatomaatit, punasipuli sekä vihreä chili ja sekoita ne keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla ja ½ limetin mehulla. Sekoita joukkoon myös hieman hienonnettua korianteria. Jätä maustumaan.
Kuori ja kuutioi avokado. Silppua salaatti.
Leikkaa tortillat lastuiksi Kuumenna öljy paistinpannussa ja friteeraa siinä lastuihin kaunis väri. Nosta talouspaperille valumaan.
Aja kukkakaali blenderissä tai sauvasekoittimella rouheeksi. Voit myös raastaa kukkakaalin raastimen karkealla terällä. Paista rouhetta 2 rkl öljyä muutama minuutti koko ajan käännellen. Sekoita kukkakaaliriisiin joukkoon loppu korianteri hienonnettuna ja purista ½ limetin mehu.
Paista Texmex-härkikseen rapea paistopinta paistinpannulla.
Kokoa annokset kulhoon. Pohjalle kukkakaaliriisiä ja päälle segmenteittäin tomaattisalsa, avokado, raastettu juusto, härkis, salaatti ja tortillalastut. Valuta päälle ranskankermaa (voit tehdä siitä juoksevampaa sekoittamalla mukaan hiukan kylmää vettä).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje