Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kukkakaali-härkiskulho texmextyyliin

Julkaistu 31.08.2017 09:14

MTV LIFESTYLE

Vegeruokaa arkeen! Kukkakaali-härkiskulho on herkullista ja kaunista syötävää koko perheelle. Reseptin loihti Nanna Rintala.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Salsa

  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 vihreä chilipalko
  • 1 limetin mehu
  • 1 ruukku korianteria
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 1 avokado
  • 1 kerä rapeaa salaattia
  • 4 maissitortillaa
  • 1 kukkakaali
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 250 g Härkis Texmex
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 dl ranskankermaa

Valmistusohje

Valmista ensin salsa. Paloittele kirsikkatomaatit, punasipuli sekä vihreä chili ja sekoita ne keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla ja ½ limetin mehulla. Sekoita joukkoon myös hieman hienonnettua korianteria. Jätä maustumaan.

Kuori ja kuutioi avokado. Silppua salaatti.

Leikkaa tortillat lastuiksi Kuumenna öljy paistinpannussa ja friteeraa siinä lastuihin kaunis väri. Nosta talouspaperille valumaan.

Aja kukkakaali blenderissä tai sauvasekoittimella rouheeksi. Voit myös raastaa kukkakaalin raastimen karkealla terällä. Paista  rouhetta 2 rkl öljyä muutama minuutti koko ajan käännellen. Sekoita kukkakaaliriisiin joukkoon loppu korianteri hienonnettuna ja purista ½ limetin mehu.

Paista Texmex-härkikseen rapea paistopinta paistinpannulla.

Kokoa annokset kulhoon. Pohjalle kukkakaaliriisiä ja päälle segmenteittäin tomaattisalsa, avokado, raastettu juusto, härkis, salaatti ja tortillalastut. Valuta päälle ranskankermaa (voit tehdä siitä juoksevampaa sekoittamalla mukaan hiukan kylmää vettä).

Lisää aiheesta:

Kermaisen tuhti kurpitsa-pinaattilasagneKolmen juuston pannulasagneQuesadillat chorizolla ja mustapavuillaVihanneslasagne paprikallaKylmä savukassler peston keraLämmin kuskussalaatti paahdettujen juuresten kera
KasvisruokaPääruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisruoka
  • 5.11.15:45
    Alkupala

    Paahdettua myskikurpitsaa, verigreippiä ja burrataa sekä auringonkukansiemenpestoa

  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 13.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Yrttikroketti, yrttimajoneesi, hernepaistos ja tomaattiliemi - Vegaaninen annos, Samulin resepti

  • 13.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Mustajuurikeitto, sienitartar, pikkelöity punasipuli, ruohosipuliöljy sekä mustajuurisipsi,Darinan resepti