Vadelmat sisältävät ainesosia, jotka auttavat elimistöäsi toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.
Vadelmat maistuvat herkullisilta ympäri vuoden niin tuoreina kuin pakasteena. Harva marjoilla herkuttelija on taatusti tullut ajatelleeksi, kuinka terveellisestä marjasta loppupeleissä oikein onkaan kyse.
Seuraavat syyt voivat saada sinut lisäämään vadelmia entistä runsaammalla kädellä niin jogurtin sekaan kuin aamupuuron päälle. Vadelmat maistuvat herkullisilta myös sellaisenaan vaikkapa karkin korvikkeena.
1. Runsaasti ravintoaineita
Vadelma sisältää runsaasti muun muassa immuunijärjestelmän ja ihon terveyden kannalta tärkeää C-vitamiinia. C-vitamiinia vadelmat sisältävät 20,5 milligrammaa sataa grammaa kohden. Kaksi desilitraa vadelmia sisältää siis saman verran C-vitamiinia, kuin yksi mandariini.
C-vitamiinin lisäksi vadelmat sisältävät muun muassa K-, B- ja E-vitamiinia, rautaa, magnesiumia ja kaliumia.

