Mainos

Raikas vadelmatorttu

Vadelmat ovat nyt parhaimmillaan ja tässä herkullisessa tortussa punaiset marjat saa nauttia tuoreena. Helpoksi leivonnan tekee valmis pyöreä piirakkapohja. Se vain painellaan oman vuokasi kokoiseksi ja paistetaan ilman täytettä.

Ainekset

  • n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

Pohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte

  • 100 g vadelmahilloa
  • 4 dl vadelmia (jäisinä, jos pakaste)
  • n.1 dl hyytelösokeria
  • 1+1 dl vadelma- tai punaista mehua

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, noin 10-15 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Levitä kypsälle piirakkapohjalle hillo ja marjat.

Kiehauta kattilassa 1 dl punaista mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada kuuma hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää punaista mehua ja anna jäähtyä noin 5 min.

Levitä jäähtynyt, mutta ei vielä yhtään hyytynyt mehuhyytelöliemi vadelmien päälle kauniisti ja tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunnin.

VINKKI: Pääset helpommalla, kun jätät hyytelön pois, vadelmatorttu on hyvää myös sellaisenaan ilman hyytelöä. Tortun voi tehdä myös muilla marjoilla tai hedelmäpaloilla. Käytä tällöin yhteensopivaa hilloa pohjalle ja mehua päälle.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat