Raikas vadelmatorttu
Vadelmat ovat nyt parhaimmillaan ja tässä herkullisessa tortussa punaiset marjat saa nauttia tuoreena. Helpoksi leivonnan tekee valmis pyöreä piirakkapohja. Se vain painellaan oman vuokasi kokoiseksi ja paistetaan ilman täytettä.
Ainekset
- n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Täyte
- 100 g vadelmahilloa
- 4 dl vadelmia (jäisinä, jos pakaste)
- n.1 dl hyytelösokeria
- 1+1 dl vadelma- tai punaista mehua
Valmistusohje
Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, noin 10-15 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Levitä kypsälle piirakkapohjalle hillo ja marjat.
Kiehauta kattilassa 1 dl punaista mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada kuuma hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää punaista mehua ja anna jäähtyä noin 5 min.
Levitä jäähtynyt, mutta ei vielä yhtään hyytynyt mehuhyytelöliemi vadelmien päälle kauniisti ja tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunnin.
VINKKI: Pääset helpommalla, kun jätät hyytelön pois, vadelmatorttu on hyvää myös sellaisenaan ilman hyytelöä. Tortun voi tehdä myös muilla marjoilla tai hedelmäpaloilla. Käytä tällöin yhteensopivaa hilloa pohjalle ja mehua päälle.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti