Rasvaton proteiinipommi – valmista täydellistä lihankorviketta
Haluatko korvata lihan ruoanlaitossa, mutta kaupan valikoimat saavat pääsi pyörälle? Ei hätää, sillä nyt voit valmistaa lihankorviketta helposti myös kotona.
Seitan on vehnägluteenista valmistettu lihankorvike. Se on rakenteeltaan kiinteää ja lihamaisen sitkeää. Seitan on siis täydellinen raaka-aine korvaamaan lihan ruoanlaitossa.
Seitanin proteiinipitoisuus on korkea, yli 20 grammaa sadassa grammassa. Proteiinipitoisuuden lisäksi tämä monipuolinen raaka-aine on lähes rasvaton. Se sopii siis erinomaisesti myös kuntoilijoiden ruokavalioon.
Seitan valmistetaan taikinasta, joka koostuu ainoastaan vehnägluteenista ja nesteestä. Taikinaan tarvittavaa vehnägluteenia voi ostaa monista erikoisliikkeistä, kuten luomukaupoista.
Taikina kannatta maustaa reippaalla kädellä, sillä pelkältään se on hyvin miedon makuista.
Seitan
Taikina
2,5 dl vettä
3 dl vehnägluteenijauhoja
2 rkl soijakastiketta
1 rkl yrttisekoitusta
Liemi
2 litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
pari senttiä tuoretta inkivääriä
Sekoita soijakastike ja öljy kulhossa. Lisää nesteen joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja mausteet.
Vaivaa taikina käsin ja jätän lepään 15 minuutiksi liinan alle.
Taikinan levätessä kuumenna vesi ja lisää joukkoon inkivääri ja kasvisliemikuutiot.
Leikkaa valmiista taikinasta haluamasi kokoisia paloja ja keitä 30–40 minuuttia.
Paloittele ja käytä ruoan valmistuksessa. Palat voi esimerkiksi pyöritellä soijassa ja paistaa pannulla rapeiksi.
Valmiit palat voi myös pakastaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan