Hyönteisjauhe on erityisen ravintorikasta – ja se tuo leivonnaisiin ruismaista koostumusta. Hyönteisjauhetta ei vielä saa Suomessa myydä, mutta sitä pystyy tilaamaan verkkokaupasta Hollannista.
Hyönteiskokki Topi Kaireniuksen ohjeella valmistat herkullista naposteltavaa uudella twistillä. Ötökkäkräkkereihin on käytetty sirkkajauhetta, joka on jauhettu kuivatuista kotisirkoista. Jauhe sopii hyvin myös vaikka pizzataikinaan tai lihapulliin.
Ötökkäkräkkerit ovat hyvä valinta vaikka naposteluun tai tarjolle illanistujaisiin. Herkullisen lisän kräkkereihin saat lisäämällä taikinaan esimerkiksi seesaminsiemeniä.
Ötökkäkräkkerit
n. 50 kpl
1,5 dl sirkkajauhetta
1,5 dl vehnäjauhoa
2 tl sokeria
2 tl suolaa
4 rkl neitsytöljyä
1 dl haaleaa vettä
