Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Et ikinä usko, mistä nämä naposteltavat on tehty – kokeile kotona

© Topi Kairenius 2015
Julkaistu 18.09.2016 22:00

Emmi Kärkkäinen

Hyönteisjauhe on erityisen ravintorikasta – ja se tuo leivonnaisiin ruismaista koostumusta. Hyönteisjauhetta ei vielä saa Suomessa myydä, mutta sitä pystyy tilaamaan verkkokaupasta Hollannista.

Hyönteiskokki Topi Kaireniuksen ohjeella valmistat herkullista naposteltavaa uudella twistillä. Ötökkäkräkkereihin on käytetty sirkkajauhetta, joka on jauhettu kuivatuista kotisirkoista. Jauhe sopii hyvin myös vaikka pizzataikinaan tai lihapulliin.

Ötökkäkräkkerit ovat hyvä valinta vaikka naposteluun tai tarjolle illanistujaisiin. Herkullisen lisän kräkkereihin saat lisäämällä taikinaan esimerkiksi seesaminsiemeniä. 

Ötökkäkräkkerit

n. 50 kpl

1,5 dl sirkkajauhetta

1,5 dl vehnäjauhoa

2 tl sokeria

2 tl suolaa

4 rkl neitsytöljyä

1 dl haaleaa vettä


seesamin, pellavan tai fenkolin siemeniä, jos tykkää

Sekoita kuivat aineet huolellisesti. Sekaan vesi ja öljy. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja muovaile siitä pari tiivistä, n. 15 x 15 cm kokoista neliskanttista laattaa. Laatat kaulitaan ohuenohuiksi levyiksi, kuten piparkakkutaikinalle tehdään. Tässä vaiheessa taikinaa voi höystää painelemalla se täyteen esim. fenkolin tai seesamin siemeniä.

Jaa ohut taikina haluamasi kokoisiksi osiksi. Pyörivä pitsaleikkuri on tässä vaiheessa oiva apuväline. Painele kuhunkin osaseen haarukalla koloja, jottei taikina ala kuplia uunissa. Paistetaan uunin keskiosassa 225 °C kunnes reunat alkavat saada väriä (10-15 min taikinan paksuudesta riippuen).

Resepti: Topi Kairenius 

Lisää aiheesta:

Kotitaloustuntien klassikko! Teeleivistä entistäkin parempia simppelillä kikallaTippaleivät syntyvät helposti myös kotona! Yllättävällä raaka-aineella teet herkuista entistäkin parempiaLeivo suolainen piirakkapohja juhliin! Helppo ohje, jolla et voi epäonnistuaHerkulliset bagelit valmistuvat käden käänteessä – testaa superhelppo resepti!"Korvaa jauheliha heinäsirkoilla" – valmistetaanko lihapullat tulevaisuudessa näin?Pakastetaikinoista syntyvät helpot herkut pikkujouluihin – testaa vinkit
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?