Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Unohda korppujauhot! Yksi ainesosa parantaa lihamureketta huomattavasti: "Todella mehevää"

9:59Parhaat lihapullat! Lihapullataikina ja lihapullien paistaminen Kari Aihisen tapaan
Julkaistu 30.09.2021 19:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Haluatko mehevää ja hyvää lihamureketta? Kokeile ruokatoimittajan niksiä!

Katso videolta, miten tehdään täydelliset lihapullat!

Lihamureke on yksi suomalaisista klassikkoarkiruoista. Olemme aiemmin kertoneet muun muassa keittiömestari Kari Aihisen tavasta tehdä lihamureketta. Kun Aihiselta jää jauhelihaa yli, hän työntää kaksi pötköä "Markkua" uuniin. Se on lempinimi lihamureekkeelle, jota henkilökunta teki ravintola Savoyn keittiössä omaksi ruoakseen. Aihisen lihamurekkeessa mehevyyttä jauhelihataikinaan tuo muun muassa kerma.

Lue lisää: Kun Kari Aihiselta jää jauhelihaa yli, hän työntää kaksi pötköä "Markkua" uuniin – joko sinäkin testasit?

Nyt The Kitchn -ruokasivustolla nostetaan esiin uusi tapa mehevöittää lihamureketta. Ruokatoimittaja ja reseptikehittäjä Shay Pencen mukaan on olemassa yksinkertainen ainesosa, jolla lihamurekkeesta saa mehevämpää ja parempaa.

– Olen urani aikana tehnyt todella paljon lihamureketta. Olen todennut, että yksinkertainen ja klassinen ohje on paras (ketsuppiglaseeraus on pakollinen), mutta teen kuitenkin yhden merkittävän niksin: vaihdan perinteiset korppujauhot pikakaurahiutaleisiin. Se saa saa murekkeesta todella mehevää ja pilkottaessa kasassa pysyvää, Pence kirjoittaa.

Kaurahiutaleet sitovat murekemassaa ja ne myös sulavat massan joukkoon paistaessa, joten et huomaa niitä syödessä.

– Lisään myös kosteutta mureketaikinaan raastetun sipulin muodossa.

Mehevä lihamureke

1 sipuli
6 oksaa tuoretta timjamia
2,4 dl pikakaurahiutaleita
0,8 dl täysmaitoa
2 munaa
1 rkl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl sinappijauhetta
n. 800 g jauhelihaa

Glaseeraus:
0,8 dl ketsuppia
2 rkl dijonsinappia
1 rkl tummaa sokeria
2 tl Worcesershire-kastiketta
(1 tl chilikastiketta, kuten Tabascoa)

  1. Laita uuniritilä uunin keskitasolle ja uuni lämpiämään 190 asteseen
  2. Kuori sipuli ja raasta se raastimen isoimmalla terällä isoon kulhoon. Nypi timjaminoksista lehdet niin, että saat niistä yhteensä 2 teelusikallista. Lisää kulhoon.
  3. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, maito, munat, suola, mustapippuri ja sinappijauhe. Lisää jauheliha ja vaivaa se hellästi käsin taikinan joukkoon. Laita massa mureke-/leipävuokaan ja tasoita pinta lastalla.
  4. Paista mureketta uunissa 45 minuuttia. Valmista sillä välin glaseeraus: sekoita kulhossa ketsuppi, dijonsinappi, sokeri, worcestershire-kastike ja chilikastike.
  5. Ota mureke uunista ja levitä glaseeraus sen päälle lastan avulla. Laita mureke takaisin uuniin viel noin 10-25 minuutiksi, kunnes kastike on karamellisoitunut ja mureke sisältä kypsää.
  6. Anna murekkeen jäähtyä 15 minuuttia ja kaada se sitten leikkuulaudalle lastan avulla. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa!

Lue myös: Teetkö lihapullat näin? Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan: "Ei koskaan paisteta uunissa!"

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!Nyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Supersuosittu resepti hurmannut jo sadattuhannet: Maailman paras lihamureke – oletko jo testannut?Törkeän hyvä lihamureke: Jos et vielä ole kokeillut tätä, tee se nyt!Maailman paras lihamureke syntyy tällä supersuositulla reseptillä – suussasulavan mehevää!Lisää retroherkkuun salainen raaka-aine – et usko, kuinka hyvää lihamureketta saat aikaiseksi
RuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • Eilen10:41
    Elokuvat

    Suomi-herkku veti Hollywood-tähden sanattomaksi: "Olen aika varma, että sain tarpeekseni"

  • Eilen08:21
    Ravitsemus

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • ti17:24
    Sienet

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • ti14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja