Sokerin ja maidon jättäminen pois kahvista saattaa "olla geeneissä"!
Video yllä: Omistatko Moccamaster -kahvinkeittimen? Tätä niksiä et tiennyt!
Sillä, että rakastat kahvia mustana, ei välttämättä ole varsinaista tekemistä juoman maun kanssa. Northwesternin yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että maun sijaan mustan kahvin pariin ihmisiä houkutteli kofeiini, kertoo Food&Wine-julkaisu.
Tämä saa nauttimaan mustasta kahvista
Uudessa selvityksessä eroteltiin mustaa kahvia rakastavat henkilöt niistä, jotka lisäävät kahviinsa sokeria, maitoa tai muuta.
– Havaitsimme, että ne kahvinjuojat, joilla on nopeampaan kofeiiniaineenvaihduntaan liittyvä geeni, suosivat katkeraa, mustaa kahvia, kofeiinitutkija Marilyn Cornelis kuvaa.
– Sama geenimuunnos löytyi ihmisistä, jotka pitävät enemmän teestä ilman makeutusaineita, ja ihmisistä, jotka pitävät katkerasta tummasta suklaasta miedomman maitosuklaan sijaan.
Tummassa suklaassa on hieman kofeiinia; lisäksi se sisältää myös piristävästi vaikuttavaa teobromiinia.