Tuoreen ruotsalaistutkimuksen mukaan kahvin valmistustavalla on väliä, mikäli mielii saada juomasta irti terveyshyötyjä. Tutkimustuloksista kerrottiin keskiviikkona European Journal of Preventive Gardiology -julkaisussa. Tutkimuksesta uutisoi CNN.
Göteborgin yliopiston pitkäaikaistutkimus osoittaa, että suodatusmenetelmällä valmistettu kahvi on terveydelle paras vaihtoehto. Jos kahvia ei suodata, siihen jää haitallisia yhdisteitä.
– Filtteröimätön eli suodattamaton kahvi sisältää yhdisteitä, jotka nostavan veren kolesterolia Suodattaminen poistaa nämä, jolloin on epätodennäköisempää saada sydänkohtaus tai kuolla ennenaikaisesti, ruotsalaisyliopiston lääketieteen professori Dag Thelle sanoo ja jatkaa vielä:
– Tutkimuksemme tarjoaa vahvoja ja vakuuttavia todisteita siitä, että kahvin valmistusmenetelmä voi vaikuttaa sydänkohtauksiin ja elinikään.
Tämä tarkoittaa CNN:n mukaan huonoja uutisia niille, jotka valmistavat kahvinsa esimerkiksi pressopannulla tai turkkilaiseen tapaan kahvipannulla. Tähän tapaan valmistetut kahvit sisältävät enemmän kafestoli- ja kahveoliyhdisteitä. Suodatettujen kahvien tiedetään sisältävän vähemmän kafestolia ja kahveolia verrattaessa kahviin, joka valmistetaan uuttamalla kahvipurut suoraan vedessä.
