Pitäisikö lihan syöminen lopettaa? Huippukokki Henri Alén: ”Ei tule onnistumaan”

Alenpihvi
Henri Alénin mukaan radikaaleja muutoksia lihan kulutukseen ei ole lähiaikoina luvassa. Shutterstock, All Over Press

Huippukokki Henri Alénin mukaan keskustelu lihansyönnin lopettamisen ympäriltä tulisi ohjata lihan tuotantoon liittyviin kysymyksiin. 

Atrian järjestämässä Tulevaisuuden ruoka -paneelikeskustelussa keskusteltiin tiistaina asiantuntijoiden voimin siitä, miltä ruoka ja ruokakulttuuri tulevaisuudessa oikein näyttävät. Keskustelun aikana esille nousi tänä päivänä hyvin pinnalla oleva aihe; lihansyönti.

Oman mielipiteensä aiheesta kertoi muiden panelistien tapaan myös huippukokki Henri Alén

– Suurin haaste ei ole siinä, etteikö tiedettäisi, miten asiat kuuluu tehdä. Pitää muistaa, että ihminen on ainoa nisäkäs, joka tarvitsee ympyröitä ja kaavioita siihen, että pystyy syömään oikealla tavalla, Alén pohjustaa. 

Radikaaleja muutoksia joudutaan vielä odottamaan

Vaikka ihmiset ovat tietoisia asioista, ne kulminoituvat Alénin mukaan teoiksi ja ostoskoreihin vasta noin kymmenen vuoden kuluttua, kun tämän päivän nuorten ostovoima on kasvanut. 

– Samalla, kun syön sen kasvispitan, kaasutan isolla dieselautolla yksin kotiin. Nopeaa radikaalia muutosta ei tule ihan heti tapahtumaan, huippukokki toteaa. 

Alénin mukaan lihansyönnin tulevaisuutta pitäisi lähestyä lopettamisen sijaan siitä näkökulmasta, miten lihaa tuotetaan kestävästi. 

–  Pitää lähestyä kysymystä siitä näkökulmasta, että ihmiset haluavat syödä lihaa ja keskittyä siihen, miten lihaa tehdään. Ei siitä, että lihansyönti pitäisi lopettaa, sillä se ei tule onnistumaan, eikä sen tarvitse onnistua, Alén toteaa.

Koko paneelikeskustelun voit katsoa Atrian Facebook-sivuilta​​​​​​​

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja