Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pitäisikö lihan syöminen lopettaa? Huippukokki Henri Alén: ”Ei tule onnistumaan”

Henri Alénin mukaan radikaaleja muutoksia lihan kulutukseen ei ole lähiaikoina luvassa.
Henri Alénin mukaan radikaaleja muutoksia lihan kulutukseen ei ole lähiaikoina luvassa.Shutterstock, All Over Press
Julkaistu 31.10.2018 12:21

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Huippukokki Henri Alénin mukaan keskustelu lihansyönnin lopettamisen ympäriltä tulisi ohjata lihan tuotantoon liittyviin kysymyksiin. 

Atrian järjestämässä Tulevaisuuden ruoka -paneelikeskustelussa keskusteltiin tiistaina asiantuntijoiden voimin siitä, miltä ruoka ja ruokakulttuuri tulevaisuudessa oikein näyttävät. Keskustelun aikana esille nousi tänä päivänä hyvin pinnalla oleva aihe; lihansyönti.

Oman mielipiteensä aiheesta kertoi muiden panelistien tapaan myös huippukokki Henri Alén. 

– Suurin haaste ei ole siinä, etteikö tiedettäisi, miten asiat kuuluu tehdä. Pitää muistaa, että ihminen on ainoa nisäkäs, joka tarvitsee ympyröitä ja kaavioita siihen, että pystyy syömään oikealla tavalla, Alén pohjustaa. 

LUE MYÖS: Kotimainen juures, jota himoitaan aina Hongkongia myöten – mutta suomalaiset itse eivät osaa arvostaa

Radikaaleja muutoksia joudutaan vielä odottamaan

Vaikka ihmiset ovat tietoisia asioista, ne kulminoituvat Alénin mukaan teoiksi ja ostoskoreihin vasta noin kymmenen vuoden kuluttua, kun tämän päivän nuorten ostovoima on kasvanut. 

– Samalla, kun syön sen kasvispitan, kaasutan isolla dieselautolla yksin kotiin. Nopeaa radikaalia muutosta ei tule ihan heti tapahtumaan, huippukokki toteaa. 


LUE MYÖS: Eettistä ja herkullista lihaa, johon tulee himo – Henri Alén suosikkireseptistään: ”Pirun kova!”

Alénin mukaan lihansyönnin tulevaisuutta pitäisi lähestyä lopettamisen sijaan siitä näkökulmasta, miten lihaa tuotetaan kestävästi. 

–  Pitää lähestyä kysymystä siitä näkökulmasta, että ihmiset haluavat syödä lihaa ja keskittyä siihen, miten lihaa tehdään. Ei siitä, että lihansyönti pitäisi lopettaa, sillä se ei tule onnistumaan, eikä sen tarvitse onnistua, Alén toteaa.

Koko paneelikeskustelun voit katsoa Atrian Facebook-sivuilta. ​​​​​​​

Lisää aiheesta:

Henri Alén jyrähtää kalasta: "Jokin on yhtälössä pielessä"Henri Alén metsästää edelleen yhtä täydellistä ateriaa – intohimo kokkaamiseen lähti kotitaloustunneilta: "Ruoassa on vapaus"Teetkö tomaateille näin? Henri Alénilta palaa pinna, jos hän huomaa tämän yksityiskohdan ruoassaan: "Minulle pahin asia"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleSikke Sumari kannustaa syömään tiettyjä ruoka-aineita: "Muutenhan unohdamme, miltä ne parhaimmillaan maistuvat"Suomalainen huippukokki ei tyrmää valmisruokia – kehottaa käyttämään niitä inspiraation lähteenä: ”Itsekin käytän valmisnuudeleita kotona”
Henri AlénRuokavalioMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Henri Alén
  • to09:39
    MasterChef

    Jättiyllätys! Vappu Pimiästä uusi MasterChef Suomi -tuomari – päätyi mukaan hauskan tarinan myötä

  • ma07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 14.8.19:15
    Sosiaalinen media

    Henri Alénin Selja-koiran Instagram-tili hakkeroitiin – voro vaatii 700 euroa

  • 25.7.17:01
    Ruoka

    Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesällä

  • 27.4.17:28
    Yrtit

    Henri Alénin ykkösvinkki risoton maustamiseen: Maku paranee entisestään!