Eettistä ja herkullista lihaa, johon tulee himo – Henri Alén suosikkireseptistään: ”Pirun kova!”

Tulevaisuuden uutiset: Muuttuvat ruokailutottumukset 13:00 Tulevaisuuden uutiset: Muuttuvat ruokailutottumukset

Keittiömestari Henri Alénin mukaan kaninliha on paitsi herkullista, myös ympäristön kannalta erinomaista ruokaa.

Videolla Henri Alén pohtii, miltä tulevaisuuden ruoka oikein näyttää. 

Ravintola Murun uunituoreeseen Hyvä Ruoka, Parempi Viini -kirjaan (Readme 2018) on koottu yhteen ravintolan reseptejä, viinisuosituksia ja hauskoja tarinoita vuosien varrelta. Makuja.fi kysyi Murun perustajakokki Henri Alénilta, minkä reseptin hän nostaisi esiin 288-sivuisesta opuksesta.

– Kaninkoipi on pirun kova! Sitä himoitsen aina tasaisen väliajoin, Alén kertoo ja lisää, että resepti on niin simppeli, että sitä on vaikea mokata.

Sen lisäksi, että kani on äärettömän herkullista, se on hyvä vaihtoehto myös ympäristön näkökulmasta.

– Kani on yksi eettisimmistä lihoista, joita voi olla. Samalla se on myös yksi hiilineutraaleimmista, sillä se kasvaa todella nopeasti kokoonsa, kokki kertoo.

Isoista marketeista kania löytyy pakastealtaista, mutta reseptin voi Alénin mukaan valmistaa hyvin myös broilerista, jos kania ei ole saatavilla. 

Kaninkoipi ja dijonkastike  

4 d valkoviiniä
6 dl vettä
4 kaninkoipea
1 sipuli
1 porkkana
1 valkosipuli
1 palsternakka
100 g juuriselleriä

Mittaa kattilaan valkoviini ja vesi. Aseta kaninkoivet syvään uunivuokaan kuorittujen ja hyvin pestyjen, pilkottujen kasvisten kanssa. Kaada lämmin liemi päälle ja peitä vuoka kannella. Hauduta 140-asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Tarkista, että koivet ovat kypsiä ja nosta ne pois liemestä.

Liha saa olla ylikypsää niin, että jäljellä on noin kolmannes alkuperäisestä määrästä. Kasaan keittäminen kestää parikymmentä minuuttia.

Dijonkastike

kasaan keitetty haudutusliemi
3 rkl crème fraichea
1 rkl dijonsinappia
suolaa, pippuria

Mittaa ainekset kattilaan tai paistinpannuun ja kiehauta. Lisää kaninkoivet lämpiämään muiden ainesten sekaan. Keittele hiljalleen ja lusikoi välillä lientä koipien päälle. Annostele lautaselle suoraan pannusta sekä koivet että kastike.

Resepti: Hyvä ruoka parempi viini, Readme 2018

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.