Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Eettistä ja herkullista lihaa, johon tulee himo – Henri Alén suosikkireseptistään: ”Pirun kova!”

13:00Tulevaisuuden uutiset: Muuttuvat ruokailutottumukset
Julkaistu 29.10.2018 09:37

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Keittiömestari Henri Alénin mukaan kaninliha on paitsi herkullista, myös ympäristön kannalta erinomaista ruokaa.

Videolla Henri Alén pohtii, miltä tulevaisuuden ruoka oikein näyttää. 

Ravintola Murun uunituoreeseen Hyvä Ruoka, Parempi Viini -kirjaan (Readme 2018) on koottu yhteen ravintolan reseptejä, viinisuosituksia ja hauskoja tarinoita vuosien varrelta. Makuja.fi kysyi Murun perustajakokki Henri Alénilta, minkä reseptin hän nostaisi esiin 288-sivuisesta opuksesta.

– Kaninkoipi on pirun kova! Sitä himoitsen aina tasaisen väliajoin, Alén kertoo ja lisää, että resepti on niin simppeli, että sitä on vaikea mokata.

Sen lisäksi, että kani on äärettömän herkullista, se on hyvä vaihtoehto myös ympäristön näkökulmasta.

LUE MYÖS: Henri Alén jakaa parhaat vinkkinsä pataruokiin: "Ykkösnyrkkisääntö on..."

– Kani on yksi eettisimmistä lihoista, joita voi olla. Samalla se on myös yksi hiilineutraaleimmista, sillä se kasvaa todella nopeasti kokoonsa, kokki kertoo.


Isoista marketeista kania löytyy pakastealtaista, mutta reseptin voi Alénin mukaan valmistaa hyvin myös broilerista, jos kania ei ole saatavilla. 

Kaninkoipi ja dijonkastike  

4 d valkoviiniä
6 dl vettä
4 kaninkoipea
1 sipuli
1 porkkana
1 valkosipuli
1 palsternakka
100 g juuriselleriä

Mittaa kattilaan valkoviini ja vesi. Aseta kaninkoivet syvään uunivuokaan kuorittujen ja hyvin pestyjen, pilkottujen kasvisten kanssa. Kaada lämmin liemi päälle ja peitä vuoka kannella. Hauduta 140-asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Tarkista, että koivet ovat kypsiä ja nosta ne pois liemestä.

Liha saa olla ylikypsää niin, että jäljellä on noin kolmannes alkuperäisestä määrästä. Kasaan keittäminen kestää parikymmentä minuuttia.

Dijonkastike

kasaan keitetty haudutusliemi
3 rkl crème fraichea
1 rkl dijonsinappia
suolaa, pippuria

Mittaa ainekset kattilaan tai paistinpannuun ja kiehauta. Lisää kaninkoivet lämpiämään muiden ainesten sekaan. Keittele hiljalleen ja lusikoi välillä lientä koipien päälle. Annostele lautaselle suoraan pannusta sekä koivet että kastike.

Resepti: Hyvä ruoka parempi viini, Readme 2018

Lisää aiheesta:

"Aivan törkeän hyvän makuista!" – Helin helppo kalatahna yllättääSyötkö tätä edullista kalaa? Keittiömestari ylistää: "Edelleen vähän aliarvostettu"MasterChef-tuomarien takuuvarmat hurmausreseptit ystävänpäiväksi: ”Paljon tätä henkilökohtaisempaa lahjaa et voi toiselle antaa”Henri Alén ylistää Raija-tädin helppoa kanaruokaa: "Ihanan mureaa ja suussa sulavaa – nopeaa, kohtuuhintaista ja ennen kaikkea täyttävää"Hanna julkaisi itkettävän hyvän ja helpon arkiruokareseptin – tätä kaikki haluavat nyt kokeilla! Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistä
Henri AlénMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Henri Alén
  • to09:39
    MasterChef

    Jättiyllätys! Vappu Pimiästä uusi MasterChef Suomi -tuomari – päätyi mukaan hauskan tarinan myötä

  • ma07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 14.8.19:15
    Sosiaalinen media

    Henri Alénin Selja-koiran Instagram-tili hakkeroitiin – voro vaatii 700 euroa

  • 25.7.17:01
    Ruoka

    Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesällä

  • 27.4.17:28
    Yrtit

    Henri Alénin ykkösvinkki risoton maustamiseen: Maku paranee entisestään!