Keittiömestari Henri Alénin mukaan kaninliha on paitsi herkullista, myös ympäristön kannalta erinomaista ruokaa.
Videolla Henri Alén pohtii, miltä tulevaisuuden ruoka oikein näyttää.
Ravintola Murun uunituoreeseen Hyvä Ruoka, Parempi Viini -kirjaan (Readme 2018) on koottu yhteen ravintolan reseptejä, viinisuosituksia ja hauskoja tarinoita vuosien varrelta. Makuja.fi kysyi Murun perustajakokki Henri Alénilta, minkä reseptin hän nostaisi esiin 288-sivuisesta opuksesta.
– Kaninkoipi on pirun kova! Sitä himoitsen aina tasaisen väliajoin, Alén kertoo ja lisää, että resepti on niin simppeli, että sitä on vaikea mokata.
Sen lisäksi, että kani on äärettömän herkullista, se on hyvä vaihtoehto myös ympäristön näkökulmasta.
LUE MYÖS: Henri Alén jakaa parhaat vinkkinsä pataruokiin: "Ykkösnyrkkisääntö on..."
– Kani on yksi eettisimmistä lihoista, joita voi olla. Samalla se on myös yksi hiilineutraaleimmista, sillä se kasvaa todella nopeasti kokoonsa, kokki kertoo.