Pitääkö munakas paistaa nopeasti kuumalla pannulla vai hiljaa haudutellen? Näin teet täydellisen ruokaisan munakkaan

Ruokaisa munakas – näin paistat täydellisen munakkaan 2:18 Ruokaisa munakas – näin paistat täydellisen munakkaan

Kun osaa tehdä hyvän munakkaan, voi taputtaa itseään olalle. Katso videolta vinkit ruokaisan munakkaan valmistamiseen.

Tiesitkö, että ravintoloiden keittiöissä on tapana testata kokkien ammattitaitoa sillä, miten hyvin he osaavat tehdä munakkaan? Täydellisen munakkaan valmistamistapaan on monta eri koulukuntaa. Esimerkiksi kokki Henri Aléninsomemunakas valmistuu kovalla lämmöllä alle minuutissa. Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tutun Kari ”Kape” Aihisen munakasta sen sijaan haudutellaan pitkään pannulla miedolla lämmöllä.

Jos munakkaan haluaa täyttää erilaisilla raaka-aineilla ja valmistaa siitä erityisen ruokaisan, kannattaa munakas valmistaa miedolla lämmöllä hauduttamalla. Vain taivas on rajana, mitä tulee munakkaan täytevalintoihin. Entistäkin proteiinipitoisemman munakkaasta saa, kun täytteisiin valitsee kasvisten lisäksi esimerkiksi jotain kasviproteiinia tai perinteistä jauhelihaa. Munakasmassan joukkoon voi myös raastaa juustoa – videolla nähtävässä herkkumunakkaassa käytetään raastettua halloumia!

Joko tuli nälkä? Katso videolta täydellisen ruokaisan munakkaan ohje


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.