Pitääkö kananmunat oikeasti paistaa voissa vai oliiviöljyssä? Chrissy Teigenin "paras tapa paistaa munat" jakoi mielipiteet – Michelin-kokki sanoi viimeisen sanan

0:52 Näin erottelet munan keltuaisen valkuaisesta helposti

Kannattaako munat paistaa voissa vai oliiviöljyssä? Aihe kuumensi jälleen tunteita Twitterissä. 

Malli, mediapersoona  ja intohimoinen kotikokki Chrissy Teigen sai aikaan kiivaan Twitter-väittelyn julkaistuaan videon kananmunien paistamiseta. Teigen jakoi Twitteriin kokkausvideon, jossa demonstroi tavan "täydellisten kanamunien paistamiseen"

Jos video ei näy, katso se täältä.

Keittokirjoistaankin tunnetun Teigenin tekniikka ei kuitenkaan vakuuttanut aivan kaikkia. Teigen nimittäin käytti munien paistamiseen oliiviöljyä. 

Voissa vai oliiviöljyssä?

Videolla nähdään, kuinka Teigen ensin rikkoo kaksi munaa kulhoon. Kun pannu on kuumentunut, on aika lisätä ohut kerros oliiviöljyä. Tämän jälkeen Teigen testaa öljyn kuumuuden laittamalla siihen pari tippaa vettä: jos öljy sihisee, se on tarpeeksi kuumaa myös kananmunien paistamiseen. Sitten munat lisätään pannulle ja pannun päälle laitetaan kansi. Kun kananmunat ovat melkein kypsiä, ne maustetaan vielä suolalla ja pippurilla. Näin valmistuvat Teigenin mukaan täydelliset paistetut kananmunat. 

Teigenin tekniikkaa kuitenkin moititaan Twitterissä, sillä monen mielestä kananmunista tulee parempia, jos ne paistaa voissa. Twitterissä tyrmätään Teigenin paistotapa muun muassa ”aloittelijan virheeksi” ja monen mielestä oliiviöljy pilaa munien maun. Teigen itse ei jaksanut nurisijoiden kommentteja vaan twiittasi ihmeissään, miksi vaivautuu edes auttamaan kotikokkeja, jos palaute on tällaista.

Jos päivitys ei näy, katso se täältä

Vaikka moni asiaa ihmetteleekin, oliiviöljyssä munien paistaminen ei ole mikään uusi juttu. Teigenin tueksi Twitterissä riensi muun muassa tunnettu Michelin-kokki José Andrés.

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

–  Nuo ovat luultavasti parhaimmat koskaan kuvatut paistetut kananmunat (ja näyttävät myös maukkailta!), Andrés twiittasi.

Michelin-kokki on itsekin suositellut aiemmin munien paistamista oliiviöljyssä.

Myös kulinaristien arvostamalla Food52-ruokasivustolla on aiemmin vinkattu oliiviöljyä munien paistoon perinteisen voin sijaan. Sivuston ruokatoimittaja Kristen Miglorevinkkasi aiemmin täydellisen valmistustavan munille: paista munat oliiviöljyssä ja lisää pannulle esimerkiksi savupaprikajauhetta. Kananmuniin tulee öljyssä paistettuna ihanan rapsakka reuna, joka saa savupaprikasta täydellisen maun. Savupaprikajauhetta löydät kaupan maustehyllystä.  

Lähde: Insider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja