Hittiresepti Suomessa ja proteiinipommi, joka on täydellinen aamupala: Oletko jo kokeillut?

Munakas
Shutterstock

Nyt herkutellaan kananmunilla!

Kananmuna on nyt supetrendikästä ruokaa! Helsinkiin avautui maaliskuussa jopa kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen kananmuniin erikoistunut pikaruokaravintola EGG. Lisäksi kirjakauppoihin on ilmestymässä pian ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen Muna-teos, joka esittelee toinen toistaan herkullisempia kananmunareseptejä.

Täydellinen munakas – oletko jo kokeillut hittireseptiä?

Miksi et siis aloittaisi aamuasi täydellisellä proteiinipommilla, munakkaalla! Oletha jo kokeillut kokki Henri Alénin supersuosittua somemunakas-reseptiä? Alén julkaisi reseptin alun perin Twitterissä vuonna 2013. Reseptistä muodostui valtava hitti, sillä se toden totta on täydellinen munakasresepti.

– Täydellinen munakas on kuohkea kuin souffle, kiiltävä ja kostea. Jos se ei ole pannulta lautaselle 50 sekunnin aikana, on se ylikypsä, Alén kertoi munakkaastaan Twitterissä

– Munakkaan teko perustuu kuumaan pannuun ja munamassan liikkeessä pitämiseen. Eli nopeasti kypsytys, ja vispauksella kuohkeus.

1. Riko kolme munaa astiaan, lisää 0,5dl kuohukermaa. Riko rakenne haarukalla, mutta vain hieman. Mausta suolalla

2. Varaa itsellesi puuhaarukka, tai lasta jossa reijät. Näillä sekoittaessa munakasmassa menee niistä läpi ja kuohkeutuu

3. Kuumenna pannu niin kuumaksi että se savuaa. Ja nyt nopeaa toimintaa. Lisää lusikallinen voita ja heti munakasmassa pannulle.

4. Liikuta pannua rauhallisesti eteen ja taakse hellalla, samalla kokoajan sekoittaen massaa voimakkaasti puuhaarukalla.

5. Kun munakas alkaa näyttää reikäiseltä, lopeta puuharukalla sekoittaminen. Liikuta pannua edestakaisin jolloin munakas kokoontuu taas.

6. Poista liedeltä ja laita keskelle täytettä jos haluat, esim. Juustoa. Taita taskuksi ja nauti heti.

***

0:59

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja