"Pist siit sit viissataa piispist ja tee siit sit veistos" – Turussa hämmästeltiin ennennäkemätöntä munkkitornia
Turkulaisen kauppakeskuksen Hansakorttelin Hansatorille nousi keskiviikkona 750 piispanmunkista valmistettu taideteos.
Turkulaiskauppakeskukseen nousi keskiviikkona hämmentävä näky: neljällä jalalla seisova Piispistorni. Kyseessä oli kakkuveistostaitelija Venla Daffehilta tilattu taideteos.
Pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa vaaleanpunaisella herkkukuorrutteella päällystetty leivonnainen tunnetaan berliininmunkkina, mutta erityisesti Turussa ja sen lähistöllä leivonnaisen nimi on piispanmunkki eli piispis.
Hansakorttelin markkinointipäällikkö Mirva Järvisen mukaan idea piispistaideteoksesta syntyi, kun kauppakeskuksessa oli määrä viettää Turku-teemaista päivää.
– Mikä on enemmän turkulaista kuin piispis? Järvinen kommentoi MTV Uutisille.
Kakkutaitelijalle annettu toimeksianto oli myös hyvin turkulainen:
– Annettiin hänelle sellainen yksinkertainen ohjeistus kuin "pist siit sit viissataa piispist ja tee siit sit veistos".
Tiettävästi vastaavaa syötävää taideteosta piispanmunkeista ei ole aiemmin luotu.
Millainen haaste teoksen teko oikein oli? Katso yllä olevalta videolta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka