Tämän perunapatsaan ulkomuoto herättää härskejä mielleyhtymiä – "Todellinen maamerkki"

Toiset sanovat sitä perunaksi ja toiset penikseksi.

Kyproslainen kylä on halunnut osoittaa kunnioitusta perunalle, mutta sen sijaan on joutunut kansainvälisen vahingonilon kohteeksi, kertovat useat mediat kuten Reuters ja New York Post.

Kyproksella sijaitseva Xylophagoun kylä pystytti äskettäin mukulan muotoisen perunapatsaan, joka voi katsojan silmään näyttää myös miesten sukuelimeltä.

Patsas on valmistettu lasikuidusta ja on lähes viisimetrinen puikulaperuna. Se on kylän erään saapumisväylän varteen toivottamaan kylällä vierailevat tervetulleeksi.

– Toisilla mailla on välittömästi tunnistettavia monumentteja ja nyt meillä on omamme, Kyproksen entinen Ison-Britannian suurlähettiläs Euripides Evriviadesiloitsi Twitterissä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä

Twiitissä esiintyi monia maailmalla tunnettuja monumentteja, kuten Pariisin Eiffel-torni ja New Yorkin Vapaudenpatsas. Merkittävien rakennelmien rinnalle twiitissä oli nostettu ”The Big Potato”, eli Kyproksen suuri peruna.

Fallos vain katsojan silmässä

Mutta miksi peruna, moni kysyy. Puikulaa kuvastava patsas oli saanut inspiraationsa paikallisesta perunalajkikkeesta, spuntasta.

Patsaan kerrotaan maksaneen noin 8 000 euroa. Sen inspiroimat vitsit ja mielleyhtymät ovat kuitenkin mittaamattoman arvokkaita.

Xylophagoun kylänvaltuutettu George Tasou puolusti perunan kunniaa Reutersille. Mahdollisen falloksen näkeminen perunapatsaassa on hänen mukaansa vain katsojan silmän tuotosta.

– Pidimme siitä tai emme, tämä on peruna, eli spunta, joka on ohut ja pitkä, Tasou kommentoi.

Kritiikistä väsymätön Xylophagoun yhteisö aikoo jatkaa kansainvälisen uutiskynnyksenkin rikkonutta perunakeskustelua puhumalla lisää, totta kai, perunasta. Ensi vuonna kyläyhteisö aikoo järjestää tapahtuman, jossa tuotetaan 800 kiloa ranskanperunoita, koska miksi ei.

Perunapatsaan kerätessä ympärilleen tasaisena virtana ihmisiä, jotka haluavat ottaa kuvan tai selfien erikoisen perunapatsaan kanssa, aikoo kylänvaltuutettu Tasou tehdä patsaan välittömästä läheisyydestä hivenen viihtyisämmän. Kylä aikoo hankkia penkin istumista varten, pienen viheralueen virkistyskäyttöön, unohtamatta matkamuistomyymälää. Se kaikki tulee ilmeisesti kustantamaan 15 000 euroa kylälle, jotta perunapatsashanke saadaan päätökseensä.

– Siitä tulee todellinen maamerkki, Tasou hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat