Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pirjo Nuotion taatelikakku on hitti vuodesta toiseen – kerran sitä syötiin jopa "lattian kautta"

MTV:n entinten uutisankkuri Pirjo Nuotio leipoo joka joulu taatelikakun.
MTV:n entinten uutisankkuri Pirjo Nuotio leipoo joka joulu taatelikakun.MTV
Julkaistu 02.12.2024 09:07

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Taatelikakku on joulunajan myyjäisten varma hittituote. Testaa MTV Uutisten Makuja-reseptiarkiston suosikkiohje!

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa esiteltiin vuonna 2019 Pöllölaaksosta tuttujen ruutukasvojen joulureseptejä.

MTV:n entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio paljasti tuolloin parhaan taatelikakkunsa ohjeen ja kertoi hauskan tarinan sen taustalta. 

– Vuoan pitää antaa viiletä, ennen kuin kakku kumotaan, jotta se jähmettyy. Keittiössäni on vaaleanvihreät matot ja kerran kävi niin, että kumosin kakun lämpimänä. Saman tien vedin lautasen alta pois ja kakku lässähti keittiön lattialle. Kun se oli niin löysää, otin lusikan ja keräsin sen takaisin vuokaan, jähmetin ja kumosin uudestaan.

Lue myös: Täydellinen joulusinappi! Mika Saukkonen kehuu ohjettaan maailman parhaaksi

"Se on meille sellainen jouluevankeliumi"

7:09MTV:n entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio näyttää kuinka leivotaan täydellinen taatelikakkuVideolta voit kuunnella Pirjon kakkutarinan ja katsoa, miten taatelikakku valmistuu.

Kukaan ei Pirjon mukaan sinä jouluna tiennyt syövänsä lattian kautta valmistettua kakkua. Tapauksen jälkeen Pirjo on kuitenkin kertonut tarinan joka vuosi joulupöydässä

– Siitä ehkä johtuu, että kukaan ei syö sitä taatelikakkua enää. Mutta aina mä leivon sen. Sukulaiset katselevat oudosti, että eikö se muista kertoneensa tämän tarinan ennenkin. Muistan, mutta kerron sen piruuttani, koska se on meille sellainen jouluevankeliumi.

Miten Pirjon legendaarinen taatelikakku sitten valmistuu? Nappaa resepti: Pirjo Nuotion taatelikakku – helppo resepti

Lue myös: Joulukinkkujen todelliset erot: Mikä kinkku kannattaa ostaa?

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2023.

Lisää aiheesta:

Kirsi Alm-Siiran bataattilaatikossa on yllättävä ainesosa: "Älyttömän hyvää"Pirjo Nuotion legendaarinen taatelikakku – tarina taustalla naurattaa Täydellinen joulusinappi! Mika Saukkonen kehuu ohjettaan maailman parhaaksiKirsi Alm-Siira paljasti parhaan bataattilaatikon reseptin – salainen ainesosa voi yllättää: "Älyttömän hyvää"Pirjo Nuotio paljastaa täydellisen taatelikakun reseptin – ja siihen liittyy legendaarinen tarina: "Kerron sen piruuttani"Sanna kehitti tämän joulun ehdottoman pullahitin: Tämä herkku hurmaa myös torttuja karttavat!
JouluruokaJouluLeivontaViiden jälkeenPirjo NuotioMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka
  • 27.12.202417:34
    Ruoka

    Näin joululaatikoille kannattaa nyt tehdä

  • 26.12.202417:33
    Ruoka

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Asiantuntija kertoo takarajan

  • 26.12.202409:42
    Suklaa

    Arto löysi laatikostaan yli 14 vuotta vanhoja konvehteja – avaamattoman rasian sisältö yllätti mikrobiologinkin

  • 25.12.202417:32
    Suklaa

    Yksi konvehti on joulun inhokki – syötkö sinä?

  • 25.12.202412:03
    Ruoka

    Harri Syrjäsen reseptissä "Suomen suosituimmat raaka-aineet" – hyödynnä kinkun jämät helppoon pastaan